A Végrehajtási lapot hogyan kell kitölteni?
Most nem írom le az egész storyt, de a lényeg, hogy egy ember árult valamit, előre kifizettem, nem küldte el, feljelentettem, bírósági ügy lett és nekem adtak igazat.
Több embert is átvert, a bírósági ítélet is itt van a kezemben.
De segítséget szeretnék kérni, hogy a Végrehajtási Lapot hogyan kell kitölteni?
Itt van előttem 6 példányban.
Szeretném ellene elindítani a végrehajtást, de annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz.
Esetleg 1000-2000Ft-ot is hajlandó vagyok adni annak, aki segít.
Tehát aki már töltött ki ilyet, az jelentkezzen.
Nem kell személyesen találkoznunk, csak így az interneten keresztül lenne pár kérdésem.
Még nem töltöttem ki ilyen lapot, de a helyedben a [link] oldalon indítanék elektronikus fizetési meghagyást.
Itt azt hiszem van segítség a papír alapú kitöltésre is, vagy a helyileg illetékes közjegyzőtől tudsz tanácsot kapni.
Végrehajtási lapot nem adhatsz be, amíg nincsen egy jogerős végrehajtható okiratod!!
Közjegyzőnél kérd a fizetési meghagyás kiadását, ez a legegyszerűbb, és eseteben az egyetlen megoldás.
Ha ellentmond az adós, akkor per lesz belőle, de ha nem, akkor hamar jogerőre emelkedik, és azzal már kérheted a végrehajtást.
Ja, bocs, most látom, hogy ítélet van már.
Akkor persze már be lehet adni a végrehajtási lapot. De mi a kérdés vele kapcsolatban?
(Amúgy, ha elrontasz valamit, azt hivatalból javítják a bíróságon, csak a követelés összege részbe nem írhatnak bele.)
Köszönöm a válaszokat!
A végrehajtási lap 12 pontból áll.
A saját és az adós adatait kitudom tölteni, de a többi rész annyira jogilag van megfogalmazva, hogy félek, hogy hülyeséget írok bele.
Tehát ezért szerettem volna ha segít valaki, aki már töltött ki ilyet.
Töltöttem ki rengeteget, csak mivel nem mondod meg, melyik pont a kérdéses, így nehéz segíteni. Főleg, hogy a helyzetet se ismerem.
Ha leírod, melyik részeket nem érted, akkor könnyebb lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!