Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt hogy kell értelmezni,...

Magyar izom kérdése:

Ezt hogy kell értelmezni, lehet máshogy? "Minden embernek joga van az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. "

Figyelt kérdés

Èn úgy értelmezem ezt hogy, a fogantatástól kezdve gondolni kell arra hogy egy élet van benned, és így viselkedni, gondolok ilyenkor arra hogy példáúl nem szabad alkoholt fogyasztani mivel az sérti a magzatott.

Azért teszem fel ide a kérdést mert svédországon élek, itt azt írják az újságban hogy a magyar alaptörvényben az van be írva hogy "az élet a fogantatásnál kezdödik", és hogy ezt beírták sérti a nöket, mivel ez annak a jele hogy Magyarországon próblémás lehet ha egy nö elakarja vetni a magzatott.

Èn meg szerintem egyáltalán nem ezt jelenti..

(egyébként magyarországon elvetésre hogy néznek?)

2011. nov. 15. 10:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
9%
Elviekben jelentheti az abortusz tilalmát, de kétlem, hogy gyakorlatban meg mernék ezt valósítani. Ettől függetlenül is több szempontból aggályos. Mondjuk az anya elesik és elvetél, akkor gyilkossággal kapcsolatos nyomozás indul?
2011. nov. 15. 10:47
 2/21 anonim ***** válasza:
17%
Ez burkoltan az abortusz tilalmát jelenti. De remélem,hogy nem fogják bevezetni. Még több éhező,nyomorgó gyerek lenne az országban.
2011. nov. 15. 11:05
 3/21 anonim ***** válasza:
54%

Úgy, ahogy írva vagyon. A kormány népszaporulatot akar, darabszámra, ezért igyekszik minél jobban ellehetetleníteni az abortuszt és jogfosztani a nőket, viszont a kisujját sem mozdítja azért, hogy emberi körülmények között lehessen gyereket vállalni, csak látszatintézkedéseket tesz, aminek a gyakorlati értelme erősen konvergál a nullához.

Nagyon jól teszed, hogy Svédországban élsz. Az egy értelmes, civilizált ország. Mo. viszont nemhogy közeledne Európához, de egyre inkább távolodik tőle, hála a Viktatúrának.

2011. nov. 15. 12:08
 4/21 anonim ***** válasza:

Ez a kitétel egyes KDNP vezetők bigott hozzáállása miatt került be az alkotmányba. Ez már önmagában sérti az emberi gondolkodás szabadságát és más alapjogokat, de egy alaptörvény összehangolása vagy nem volt cél, vagy meghaladta a készítők képességeit.

Az a verzió is elképzelhető, hogy nem az alkalmazása a cél, hanem a megfélemlítés. Nálunk már minden elképzelhető.

2011. nov. 15. 12:11
 5/21 anonim ***** válasza:

Az embernél a fogantatástól a 8. hétig EMBRIÓRÓL beszélünk, utána MAGZATRÓL.

Tehát a fogantatás pillanatában nem magzat jön létre.

Sőt, az első napokban a megtermékenyítés után csak az anyai gének működnek még csak.

Az idézett mondat értelmezése ennek fényében kissé nehézkes.

2011. nov. 15. 16:57
 6/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon helyes, hogy a magzatnak is biztosítanak jogot. Az anya gondoljon a védekezésre, ne a gyerekét ölje meg, mert felelőtlen volt.
2011. nov. 15. 17:28
 7/21 A kérdező kommentje:

Az idézett mondat értelmezése ennek fényében kissé nehézkes.

Ez a mondat van az alaptörvényben, ez elött van még egy mondat hogy "Az emberi méltóság sérthetetlen". Aztán jön az én idézetem, és vége a cikknek..

2011. nov. 15. 23:35
 8/21 anonim ***** válasza:

ém láttam egy videót egy amerikai, vegyszeres abortuszt túlélt rokkant fiatal nőről.

ő is azt kérdezte, hogy az ő jogait nem védi senki?

Korábban a túlélő elhajtott babákat megfojtották, aztán módosították a törvényt, és aki túlélte, azt már nem ölhették meg.

2011. nov. 16. 23:17
 9/21 anonim ***** válasza:

Mo-on nány éve történt meg, hogy kaparás után a nőből otthon esett ki a baba teste.

Fel volt háborodva, hogy hogyan tehették ki ŐT ennek a sokknak.

nem tudom, ezeknek a felvilágosult nőknek van-e agyuk, meg szívük...

2011. nov. 16. 23:19
 10/21 anonim ***** válasza:

Azt mondjátok meg nekem, hogy a FÉRFI felelősségéről miért nem beszél senki ebben a kérdésben, amikor pedig ő a főbűnös? Csak magától egy nő sem esik teherbe, és bármennyire is hihetetlen, a szexuális együttléteket többnyire a férfiak kezdeményezik. Többnyire a férfiak is találnak ki mindig mindenféle hülye kifogásokat az óvszerhasználat ellen, és a férfiak is esnek a leginkább pánikba, amikor felmerül, hogy hoppá, lehet, hogy apák lesznek, és a férfiak is hagyják sorsukra a terhes nőket, bújnak ki minden lehetséges eszközzel a gyerektartás alól, vagy egyenesen ők maguk bátorítják abortuszra a nőt.

ERRŐL MIÉRT NEM ESIK SZÓ, ÚGY ŐSZINTÉN?

Miért mindig a nő hibás, és miért nézik mindig közönséges inkubátornak emberi lény helyett, miközben a férfit minden felelősség alól felmentik?

Nem érzitek ennek a gáz jellegét?

2011. nov. 17. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!