Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki kell fizessem?

Ki kell fizessem?

Figyelt kérdés

Telefonon kötöttem állítólag szóbeli szerződést (nem is tudtam róla) hogy egy cég ingyenesen csak a postaköltséget kell fizessem küld egy terméket, és ha nem tetszik visszaküldöm, és nem kell fizessek.

Megadtam a nevem az e-mail címem és az albérletem címét ahova nem voltam bejelentve. Már elköltöztem, a termék nem tetszett, így megkértem apám, hogy a feladni kívánt otthoni postával ezt is adja fel. Ő elfelejtette, én ezzel letudtam az ügyet. A régi albi társak meg most szólnak, hogy már 6000 ftot kellene fizessek, és behajtási levelet küldtek, meg bepereltek. Szerintetek mi lesz? Apának szóltam, hogy a terméket még ma küldje vissza (a termék otthon van tőlem sok sok km-re). Ki kell fizessem az ingyenes termék után a 6000-et?

2011. nov. 14. 12:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Amúgy tudom, hülye vagyok, saját káromon megtanultam, hogy első legyen, hogy lecsapom a telót ha ezek a vérszívók hívnak :(
2011. nov. 14. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát elvileg ki kellene fizetned (igen, van olyan, hogy szóbeli szerződés!), de próbálj meg beszélni velük, hogy te visszaküldöd, és engedjenek el belőle.

Hátha... drukkolok!

2011. nov. 14. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ki kell fizessed. Pontosabban ebben az esetben apukádnak kéne kifizetnie.
2011. nov. 15. 00:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy drukkolsz :) már visszaküldtük tegnap, a levelek is eljutottak hozzám, de azért durván kínosan érzem magam, hogy bepereltek, és erre hónapokkal később jövök rá :(

Köszi a segítséget.

2011. nov. 15. 22:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat, akkor tutira nem pereltek be. :)

Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy fizetési meghagyást küldtek, amire nem reagáltál, ezért jogerős lett és végrehajtható.

2011. nov. 15. 22:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát a levélben perről van szó, de akkor az van amit apa mondott, hogy mindent bevetnek. De az a durva, hogy nem is tudtam, hogy ez az ügy nincs lerendezve. Azt hittem apa visszaküldte, a volt lakótársak nem szóltak :/

Tökre átverve érzem magam.

2011. nov. 16. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!