Megfenyegettek, hogy megölnek. Van tanúm rá, mit tehetek?
A történet a következő:
Igazi buta liba módjára tavaly kölcsönadtam 40.000 forintot és egy használt, de jó állapotban lévő telefont az akkori páromnak. A sráccal szakítottunk, 25.000 forintot visszakaptam, de közölte, hogy én többet nem látom, mert a nője nem engedi, hogy a fennmaradó 15.000-t plusz a telefont rendezze, a telefonra a srác mondott 15.000-t.
Nagyon kiborultam, és pont jött egy jó barátom. Kérdezte, hogy mi a baj, sírva elmondtam. Ő felhívta a srácot, hiába kértem, hogy ne, és tényleg teljesen kultúráltan elmondta neki, hogy nekem szükségem van arra a pénzre stb stb stb. Ott voltam, hallottam, teljesen nyugodt volt.
Egyszercsak kikapta a nő az exem kezéből a telefont, a tartozás többi részét letagadta és közölte, hogy szálljak ki az életükből, mert ha megtalál minket nem éljük túl.
Akárhonnan nézem, ez halálos fenyegetés.
Mit tehetek?
Vannak, talán azért is szűnt meg a fenti passzus, mert a Btk. tele van olyan meghatározásokkal, hogy valakit fenyegetéssel valamire rá vesz. Tehát ha a fenyegetés arra irányul, hogy a követelésétől elálljon, akkor az már bűncselekmény is lehet.
Azt viszont nem tudom, hogy a jog mit ismer el tényleges fenyegetésnek, és mit nem hiszen a Szt. is arról beszél, hogy "komolyan megfenyeget".
Nagyon köszönöm a válaszokat. Őszintén megmondom, nem tudom milyen érzések vannak bennem. Egyrészt nevetségesnek gondolom, hogy egy felnőtt nő így védelmez egy 21 éves pasit, szánalom. Elvakultan, fanatikusan....szóval ami miatt aggódok, az az, hogy a nő nem beszámítható szerintem...
Leginkább Édesanyámat féltem, aki nagyon korán jár dolgozni, és elég rossz környéken élünk...
Múltkor már mondta, hogy 2 férfi ott állt az üzlet előtt, és kb fél óráig bámultak be, de nem úgy, mintha venni szeretnének valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!