Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megfenyegettek, hogy megölnek....

Megfenyegettek, hogy megölnek. Van tanúm rá, mit tehetek?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Igazi buta liba módjára tavaly kölcsönadtam 40.000 forintot és egy használt, de jó állapotban lévő telefont az akkori páromnak. A sráccal szakítottunk, 25.000 forintot visszakaptam, de közölte, hogy én többet nem látom, mert a nője nem engedi, hogy a fennmaradó 15.000-t plusz a telefont rendezze, a telefonra a srác mondott 15.000-t.

Nagyon kiborultam, és pont jött egy jó barátom. Kérdezte, hogy mi a baj, sírva elmondtam. Ő felhívta a srácot, hiába kértem, hogy ne, és tényleg teljesen kultúráltan elmondta neki, hogy nekem szükségem van arra a pénzre stb stb stb. Ott voltam, hallottam, teljesen nyugodt volt.

Egyszercsak kikapta a nő az exem kezéből a telefont, a tartozás többi részét letagadta és közölte, hogy szálljak ki az életükből, mert ha megtalál minket nem éljük túl.

Akárhonnan nézem, ez halálos fenyegetés.

Mit tehetek?

2011. okt. 21. 19:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vannak, talán azért is szűnt meg a fenti passzus, mert a Btk. tele van olyan meghatározásokkal, hogy valakit fenyegetéssel valamire rá vesz. Tehát ha a fenyegetés arra irányul, hogy a követelésétől elálljon, akkor az már bűncselekmény is lehet.

Azt viszont nem tudom, hogy a jog mit ismer el tényleges fenyegetésnek, és mit nem hiszen a Szt. is arról beszél, hogy "komolyan megfenyeget".

2011. okt. 22. 07:30
 12/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Őszintén megmondom, nem tudom milyen érzések vannak bennem. Egyrészt nevetségesnek gondolom, hogy egy felnőtt nő így védelmez egy 21 éves pasit, szánalom. Elvakultan, fanatikusan....szóval ami miatt aggódok, az az, hogy a nő nem beszámítható szerintem...

Leginkább Édesanyámat féltem, aki nagyon korán jár dolgozni, és elég rossz környéken élünk...

Múltkor már mondta, hogy 2 férfi ott állt az üzlet előtt, és kb fél óráig bámultak be, de nem úgy, mintha venni szeretnének valamit...

2011. okt. 22. 10:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogyan alakultak a dolgok, kérdező? A pénzedet meg a telefonodat visszakaptad?
2021. máj. 14. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!