Heló. Egy rendőrt fellehet jelenteni önbíráskodásért?
Szerintem ha nem akarsz rendőrt látni a lakásotokban, akkor ne ordibálj édesanyáddal.
Nyugodtan jelentsd föl a rendőrt, de ha megállapítják, hogy alaptalan a feljelentésed, akkor ő meg rágalmazásért perelhet be. Ez egyébként rendőr és nem rendőr esetében ugyanúgy van.
Szerintem először gondolkozz, utána cselekedj.
1. Ennek köze sincs az önbíráskodáshoz, az egy teljesen más dolog.
2. A rendőr nem csak hogy megteheti, de köteles is magát "szolgálatba helyezni", hogyha olyan helyzet adódik, ami rendőri intézkedést igényel.
Utolsó vagyok, és most olvastam el, ahol lejjebb elmagyarázod, pontosan mi történt.
Így már végképp nem értem a problémád, hiszen szolgálatban lévő rendőrök mentek ki. Mi köze ennek anyukád keresztfiához???
Nem értem a kérdésed lényegét, bocsi.
Utolsó: azt hiszem, a kérdés feltevője arra értette az önbíráskodást, hogy a keresztfiú rendőr szólt a kollégáknak, akik erre fejvesztve rohantak ki a házhoz. Talán úgy érzi, ha nem ő szólt volna, nem mennek, vagy nem ilyen számban stb. Tehát kvázi "utasította" a kollégákat, hogy menjenek ki.
Bár felteszem, nem erről van szó. Egyszerűen neki szólt édesanyád, hogy ő veszélyeztetve érzi magát, ő pedig továbbította a kérést a szolgálatban lévők felé. Azok pedig értelem szerint jobban hisznek egy szakmabelinek, mint a szomszéd Mutyi néninek, aki talán azt sem tudja, miről van szó. Vagyis nem önbíráskodás, köze sincs hozzá.
Az önbíráskodás nem ez.
Olvassatok Btk-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!