Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az apasággal járó kötelezettsé...

Az apasággal járó kötelezettségektől hogyan lehet mentesülni?

Figyelt kérdés

A kérdés arra vonatkozik, hogy ha az én ivarsejtemmel termékenyül meg egy nő (akár aktus, akár valami nem hivatalos mesterséges bejuttatással), és az elején tisztázzuk, hogy a nőnek csak a gyermek kell...

Akkor lehet-e abban az esetben valami "szerződés" vagy nyilatkozat jellegű formát ölteni a dolognak, hogy engem sem akkor, sem később ne vehessenek elő?

Gondolok itt például a gyerektartási díjra. Szóval a lényeg, hogy biztosítva legyek arról, hogy hátrányom ne származzék a manőverből.

2011. okt. 13. 00:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Írjatok szerződést ügyvéddel és meg van oldva.
2011. okt. 13. 00:21
 2/16 anonim ***** válasza:

azt hiszem, igen, írhattok egy nyilatkozatot, amiben hivatalosan lemondasz az apaságról...

van egy ilyen film egyébként "utál a csaj" címmel... csávókám pénzért teherbe ejt leszbi csajokat, a végén meg lesz neki vagy 10 gyereke :D

2011. okt. 13. 00:21
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha tényleg biztosra akarsz menni, akkor ügyvéddel ellenjegyzett iratot kellene készíteni.
2011. okt. 13. 00:22
 4/16 anonim ***** válasza:
mindenképp szerződés, hivatalos közeg (rendőr + ügyvéd) jelenlétében mindketten aláírjátok 3 példányban, minimum egy hozzád kerül.
2011. okt. 13. 00:25
 5/16 A kérdező kommentje:

Mi az az ellenjegyzet?

Amúgy pedig rendőr szerintem nem lenne jelen, nincs apropója, hogy részt vegyen benne. Nem az a feladata.

Még kérdéses az is, hogy a törvény ilyesmire lehetőséget biztosít-e. Ugyanis vannak elidegeníthetetlen jogaink. Például az élethez való jog: hiába írod alá a halálos ítéletedet, nem végezhetnek ki.

Amúgy köszi az eddigi válaszokat, mennek a pontok.

2011. okt. 13. 00:32
 6/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet, max. bízhatsz a nő jóindulatában, hogy betartja amiben megállapodtatok és nem perel gyerektartásért.

Úgy tudom váláskor nem is állapodhatnak meg a felek 0 Ft gyerektartásban (ismerős nő azt akarta, csak hagyja békén az apa, végül beírtak valami minimális összeget)

2011. okt. 13. 00:44
 7/16 anonim válasza:
Természetesen ügyvédet kell felkérni, hogy írja meg amit szeretnétek, hogy te lemondasz az apaságról, minden kötelezettségről, stb a hölgy pedig ezt tudomásul veszi és elfogadja és sem most sem a jövőben nem tarthat igényt semmire, stb... Ha jól megírják, akkor senki nem köthet bele.
2011. okt. 13. 00:46
 8/16 tetro ***** válasza:
ügyvéd ez esetben semmit nem ér. közjegyző minimum. de nem tudom nálunk le lehet-e mondani. gondolom igen, különben a donoros megtermékenyítés sem működne.
2011. okt. 13. 00:52
 9/16 anonim válasza:
Nem értem. Teherbe akarsz ejteni egy nőt, de nem akard, hogy hátrányod származzon belőle? Miért nem mész el egy spermabankba? Ott kb. ez a lényeg és még a nevedet sem tudja meg. Csak ismételni tudom a többieket. Írjatok alá egy papírt - mivel az apai jogokról le lehet törvényesen mondani - és akkor nem lesz semmi probléma a jövőben.
2011. okt. 13. 01:17
 10/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Kérdés, hogy a törvények lehetővé teszik-e a klasszikus értelemben vett lemondást. Ugyanis te lemondasz (azaz én), de a gyermek nem mondott le rólad... És nem is mondhat le, hiszen nem cselekvőképes.

Hogy miért nem jó a spermabank? Mert a nő egyedülálló, és neki úgy nem adnak semmit.

2011. okt. 13. 01:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!