Az apasággal járó kötelezettségektől hogyan lehet mentesülni?
A kérdés arra vonatkozik, hogy ha az én ivarsejtemmel termékenyül meg egy nő (akár aktus, akár valami nem hivatalos mesterséges bejuttatással), és az elején tisztázzuk, hogy a nőnek csak a gyermek kell...
Akkor lehet-e abban az esetben valami "szerződés" vagy nyilatkozat jellegű formát ölteni a dolognak, hogy engem sem akkor, sem később ne vehessenek elő?
Gondolok itt például a gyerektartási díjra. Szóval a lényeg, hogy biztosítva legyek arról, hogy hátrányom ne származzék a manőverből.
azt hiszem, igen, írhattok egy nyilatkozatot, amiben hivatalosan lemondasz az apaságról...
van egy ilyen film egyébként "utál a csaj" címmel... csávókám pénzért teherbe ejt leszbi csajokat, a végén meg lesz neki vagy 10 gyereke :D
Mi az az ellenjegyzet?
Amúgy pedig rendőr szerintem nem lenne jelen, nincs apropója, hogy részt vegyen benne. Nem az a feladata.
Még kérdéses az is, hogy a törvény ilyesmire lehetőséget biztosít-e. Ugyanis vannak elidegeníthetetlen jogaink. Például az élethez való jog: hiába írod alá a halálos ítéletedet, nem végezhetnek ki.
Amúgy köszi az eddigi válaszokat, mennek a pontok.
Szerintem nem lehet, max. bízhatsz a nő jóindulatában, hogy betartja amiben megállapodtatok és nem perel gyerektartásért.
Úgy tudom váláskor nem is állapodhatnak meg a felek 0 Ft gyerektartásban (ismerős nő azt akarta, csak hagyja békén az apa, végül beírtak valami minimális összeget)
Kedves utolsó!
Kérdés, hogy a törvények lehetővé teszik-e a klasszikus értelemben vett lemondást. Ugyanis te lemondasz (azaz én), de a gyermek nem mondott le rólad... És nem is mondhat le, hiszen nem cselekvőképes.
Hogy miért nem jó a spermabank? Mert a nő egyedülálló, és neki úgy nem adnak semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!