Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha FACEBOOK profilt csináltam...

Ha FACEBOOK profilt csináltam egy olyan osztálytársamnak (17, most lesz 18), aki nem akart, majd átadtam neki használatra jelszóval, mailcímmel együtt másnap, akkor azért jogosan beperelhetnek?

Figyelt kérdés
mert a kedves édesapa pont ezzel fenyeget. személyi jogok megsértése alapján... nagyon kattant helyzet de mindenképpen szeretnék elkerülni egy pert. egy másik dolog, hogy ennek függvényében ki is rúghatnak... őrült világ. F/18
2011. okt. 11. 16:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"A baj az, hogy az egész ártalmatlan tréfának indult, csak van, aki nem érti..."

Lehet hogy olyan képet töltöttél fel, amit Ő biztosan nem töltött volna fel, ezáltal nem találta annyira viccesnek.

2011. okt. 11. 17:58
 12/17 anonim ***** válasza:
31%

"A baj az, hogy az egész ártalmatlan tréfának indult, csak van, aki nem érti..."

Szerintem te sem. Próbálj meg beszámíthatatlanságra hivatkozni.

Most komolyan, mi értelme volt az egésznek?

2011. okt. 11. 18:14
 13/17 A kérdező kommentje:

semmi értelme nem volt, így utólag. a legokosabbak akik utólag is ugyanazt mondják mint előtte.

én már 600x elnézést kértem a gyerektől meg az apjától is telefonon.

remélem maximum a rendőrségre mennek el vele, akik tényleg elhajtják őket, és nem polgári pereskednek. őrület, ez az osztálytársam... (facepalm)

2011. okt. 11. 18:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a rendőrség elhajtja őket akkor szerintem alap, hogy polgári perre mennek. Pénzkövetelés teljesen jogos ilyen esetben, a bíróság meg fogja ítélni.
2011. okt. 11. 18:52
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az krvára nem tréfa, hogy másnak a képét meg az adatait felpakolod az internetre. Tréfálkozzál azzal, hogy szamárfület mutatsz neki mikor beszélgettek a közös haverotokkal vagy valami. Hülye gyerek.
2011. okt. 12. 18:34
 16/17 first blood ***** válasza:
Van egy rendőr ismerősöm, aki ilyen ügyekkel foglalkozik. Ő azt mondta nekem, hogy hasonló esetben csak akkor perelhet be, vagy jelenthet fel, ha felszólitásra nem teszel eleget a követeléseinek. Ha eleget teszel, akkor sérthetetlen vagy, és nem fognak megbüntetni érte. Hasonló a dolog a képekkel kapcsolatban is, ha valakit nem kérdezel meg, és felteszel róla képet, de az illető személy nem szeretné, akkor felszólitás után törölnöd kell, különben beperelhetnek.
2013. jan. 16. 01:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Az apának van igaza. Ha nem akarta,akkor minek csináltál neki?
2015. jan. 23. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!