Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem oda építenek játszót...

Miért nem oda építenek játszóteret ahol nem zavar senkit? Nincs jogunk a nyugalomhoz?

Figyelt kérdés

Régen az otthonom a nyugalom és a béke szigete volt.Mindig néma csend volt a környéken és sok zöld.

Az uniós csatlakozáskor a ház elötti parkot átalakították az új szabványoknak megfelelő játszótérré-gumitégla,körbekerítés stb -mellé pedig egy bekerített,lebetonozott futballpályát.

Azóta elviselhetetlen a reggeltől sötétedésig tartó ordítás,sikoltozás,visítás és ez a nyomorult foci rugdosás.Most hirdettem meg a lakást mert már nem bírom tovább ezt az állatkertet,el kell költöznöm.

A lakók nyugalmát nem védi semmilyen jog???Az itt lakó gyerekeken kívül az is ide jár visítani és örjöngeni aki nem is itt lakik,kora délután jönnek a kamaszok focizni,este meg a sok frusztrált férfi rúgja a bőrt.

Zárt ablaknál,leengedett redőnynél is elviselhetetlen a foci rugdosás meg az ovódások sikítóversenye :)

Sok száz ember nyugalmát fel lehet áldozni pár tucat ember szórakozásáért?Magyarországon lesz valamikor rendes és betartatott jog és törvény vagy mindig ilyen "mindenki azt csinál amit akar" ország leszünk?

2011. okt. 5. 14:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
4%

azt hiszem, némelyeknek sürgősen be kellene venni a kavintont, ha már arra sem amlékeznek, hogy "az ő idejükben" milyenek voltak a gyerekek :D

elárulom: mindig "ilyenek" voltak.

(sokadik x- emet taposom, de azért elég jól emlékszem a gyerekkoromra- pontosan ilyen szertelenek, hangosak és meggondolatlanok voltunk. néha azon csodálkozom, hogy egyáltalán hogy éltük túl komoly sérülés nélkül a gyerekkorunkat)

2011. okt. 5. 16:26
 12/14 anonim ***** válasza:
93%

Elnézést, nem a szertelenségről van szó! Legalább én nem arra gondoltam, mikor azt írtam, hogy mi nem így viselkedtünk.

Mi speciel anno pont, hogy bizonyos szempontból "rosszabbak" voltunk, hiszen nem a gép előtt ültünk, hanem tényleg kirándultunk, bicikliztünk, erdőt jártuk, stb.

De!! Nem voltunk ilyen neveletlenek és szemtelenek.

A normális gyerekekre jellemző szertelenség és nyüzsgés szinte pont, hogy kiveszett az egész nap Facebook előtt ülő kölkökből.

Itt arról van szó, hogy amikor véletlenül utcára kerülnek, emberek közé, akkor meg képtelenek viselkedni.

Na, de nagyon elkanyarodtunk a témától. :)

2011. okt. 5. 18:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Társasházban lakok, mindkét szomszédomban 10+ tagú roma család lakik (kedves önkormányzat jóvoltából).. ha 10 percre csendben tudok aludni este, akkor már 'jó estém' volt.

A kutya sem foglalkozik velem, a rendőrség pedig még egy 'ejnyebejnye' erejéig sem hajlandó kijönni..

Akármikor szívesen cserélek lakást veled ;) írj privátot, megbeszéljük!

2011. okt. 7. 21:42
 14/14 A kérdező kommentje:

nandrás te voltál az első kommentelő ezért arra is reagálnék elsőként.Én nem szeretem ezt a liberális "ha nem tetszik el lehet menni" hozzáállást.NEM én vagyok aki zajt csinál,NEM én vagyok aki a másik ember nyugalmát zavarja,NEM én parkolok keresztbe,három kocsi helyét elfoglalva,NEM az én kutyám sz@rja tele a járdát minden nap,meg minden talpalatnyi zöld területet...egyszóval nem én vagyok akihez többszáz embernek nap mint nap alkalmazkodnia kell...nem gondolom hogy nekem kellene elmenni innen.A játszótéri visítás rettenetes és nyáron nyitott ablaknál tényleg elviselhetetlen,de ha becsukom akkor az kicsit javít a helyzeten.Ez persze 35 fokban viszont elképzelhetetlen a csukott ablak.Ami viszont kikerülhetetlen és tompíthatatlan az a nyomorult focipálya.Hiába csuksz be ablakot,hiába engedsz le redőnyt,semmit nem számít.Úgy hallod a rugdosást,mintha a te szobád falát rugdosnák.Szerény véleményem szerint egy sportlétesítmény,pl futballpálya építése elött-főleg lakóövezetben- nem kellene megelőznie valamilyen hatástanulmánynak?Hogy milyen változást fog okozni ebben a környezetben?Lehet hogy ki lehetett volna küszöbölni ezt a rettenetes zajt azzal hogy a 10 méter magas kerítés bevonják zajfogó panellal például.Csak itt nálunk magasról letojnak mindent,ami a közösségnek fontos lenne.Kíváncsi lennék kinek az ismerőse nyerte meg a tendert..

Még hozzátenném,hogy a környéken sok olyan nyílt(!)terület van,ahol meg tudták volna építeni a focipályát!!!Teljesen életképtelen ötlet volt beépíteni a házak közé.

A játszótérről.Valamelyik kommentelő(sőt többet is) jól írta le a szituációt.Mivel ez egy elkerített játszótér,ezért az anyukák mintegy kutyafuttatóként használják,bocsánat a kifejezésért.Amikor belépnek,a gyereket elengedik,az elrohan,ők pedig leülnek a padra a barátnőikkel,meg a többi anyukával beszélgetni.A gyerekekkel nem foglalkozik senki,nem beszélget senki,nem játszik senki,hanem csak vadulnak,vísítanak és 100 méterről ordítanak az anyjuknak kb minden percben.Én sem vagyok egy mai gyerek,de azért emlékszem hogy velünk anno a szüleink leültek a homokozóba várat építeni,vagy hintáztattak,ugrósikoláztunk stb...tehát nem kvázi magányosan örjöngtünk,meg visítoztunk egész nap,hanem FIGYELTEK ránk a szüleink és VELÜNK játszottak.

Manapság?A nők egymással beszélgetnek,néha átordít a túloldalra a gyereknek valamit,ez lenne a nevelés?Este néhány apuka csatlakozik egy-egy dobozos sörrel meg cigarettával,ez már igen!

Aztán jön ahogy leszáll az est,jön a közelharc a szülők és az óvódások között hogy menni kell haza.Az egyik kommentelő által írt magyar gyerekre,a magyar anyukát említeném(természetesen NEM általánosítva,csak kiragadva egyet-kettőt),aki néha az útszéli kocsis stílusában hívja magához a gyereket ordítva,nem egyszer úgy hogy a "k@rva anyádat gyere már ide b@zmeg" felkiáltással,de hallottam már ennél cifrábbat is!!!

És ez megy nap mint nap,kora tavasztól,késő őszig,reggeltől este.... Régen mi volt?Néma csend,csodálatos zöld,nyitott ablak,virágillatú levegő és madárcsicsergés...

Még a futballozó kamaszokra visszatérve egy gondolat erejéig.Én is voltam kamasz.Soha nem jártam le a betonrengetegbe kétkapura szenvedni,meg egyedül botorkálni egy labdával.Én a barátaimmal kimentem a zöldbe biciklizni,kirándulni,tájfutottunk egyesületben,úszni jártam,sportolni!Nem volt internet,meg playstation,de voltak barátaim és elképzelésem hogy mivel töltsem el a szabadidőmet.

És ha hangosak voltunk,mert persze azok voltunk,akkor a szüleink ránk szóltak hogy halkabban legyünk,vagy menjünk arrébb mert mások is laknak itt...

De manapság ez már nem dívik,nem lehet a gyerekre rászólni,vagy ráverni a s@ggére,vagy megbuktatni az iskolában,mert neki ugye jogai vannak...

Nekünk is voltak jogaink anno,csak éppen tudtuk,hogy kötelességeink is!

2011. okt. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!