Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez a magyar fegyvertörvény...

Ez a magyar fegyvertörvény most ezért ilyen?

Figyelt kérdés

Az jutott eszembe a minap hogy az amerikaiak joguk hogy vegyenek fegyvert ha akarnak. Még sincs számottevő visszaélés a fegyverekkel.

Itt meg Magyarországon rendesen rettegnek a fegyverektől.

Ha egy fegyvert viselő embert meglát valaki az igazság az hogy elkerülik sőt még a tekintetét is lopva emeli rá. (minha az ördög lenne) Pedig az ilyen embereknek akiknél legálisan fegyver van pszichológiai vizsgával is rendelkeznek. Tehát értelmesebb embereknek kell hogy legyenek. Az usában meg a bolondnak is lehet és kb annyira zavarja őket mint az a tudat engem ,hogy a szomszédomnak is van nagy kenyérvágó kése.

Nem jöttem még rá arra hogy ezek a gázpisztolyok amiket lehet kapni azért vannak e hogy szokja a magyar a fegyvert és később kialakítsanak egy Amerikához hasonló jogrendszert ahol megvédheted magad. Vagy csak ennyire félnek továbbra is a fegyverektől a magyarok hogy ennyivel vétheted meg magad és kész.

Mert a sportlövészetet meg betiltották ugyebár.

Viszont az tény mi tény ,hogy az az ember aki nem szokta meg a fegyvereket a közelében és kezébe kerül egyszer csak egy akkor elkezd vele vagánykodni ,mert csak neki van és ő a kemény alapon megtorol minden sérelmet. Viszont ha mindenkinek lehetősége van hogy legyen neki akkor ugyanaz a helyzet mintha csak egy kése volna. Az mindenkinek van mert az a villa párja. Mégse jut eszedbe hogy leölj vele valakit. Hiszen egál a helyzet tudod hogy neked is van nekem is van. Tiszteletbe tartjuk egymást.

A gázpisztolyokkal is egyre inkább ez lesz a helyzet. Lassan már mindenkinek lesz. Most ezzel csak annyi a probléma hogy honnan tudjam egy adott helyzetben hogy a másiknál nem e igazi van? És most ne gyertek azzal hogy nem lehetséges mert nem lehet beszerezni,,, A feketepiacon bármit be lehet szerezni. És ha belegondolok az ellenség is a szemem közé lőhet mert ő se tudja nekem kamufegyverem van vagy igazi..

De ha meg betiltják a gázfegyvereket még rosszabb lesz a közbiztonság mert akinél lesz fegyver az úgyis használja a másik meg megvédeni se bírja magát egy kisebb vagy gyengébb ember. lőfegyvernél viszont nem számottevőek a fizikai erőkülömbségek. És a nagy is tiszteletbe tartja a kicsit meg fordítva. (Elvileg nem lesz barbárkodás)

Jó kis elméleti ördögi kört állítottam fel mi?

Mi a véleményetek?

2011. szept. 12. 02:52
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Ja amúgy meg eszembe jutott a rendőri eskütétel szövege. meg is kerestem gyorsba.

Arról szól hogy az államot a feljebbvalóim és az aktuális jogot betartatom bla bla bla Arról egy szó se esik benne hogy az ártatlanokat vagy a segítségre szoruló polgárokat meg kéne védeni vagy valami

. A rendőrök odamennek ahová feljebbvalóik küldik őket. A csendőreskübe már benne van még a polgárok megóvása is de csendőrök ugye meg már nincsenek.

2011. szept. 12. 09:23
 22/27 anonim ***** válasza:
41%

"Mégis rengeteg kocsi van és nem jut eszedbe hogy emberölésre használd"

Azért ez a párhuzam, amit ti fegyverb*zik vontok az autók (ami ma már nélkülözhetetlen az élethez lásd: kereskedelem, szállítás, orvosi ellátás stb.) és a fegyverek (ami abszolút nélkülözhető) közé, az már vicces :)

2011. szept. 13. 05:15
 23/27 anonim ***** válasza:
65%
azért azon elgondolkodhatnál , hogy miért vagyok felpontozva :)
2011. szept. 13. 05:17
 24/27 anonim ***** válasza:
30%

"A csendőreskübe már benne van még a polgárok megóvása is de csendőrök ugye meg már nincsenek."

és?

a rendőrt oda küldik, ahová hívják őket.

ha nem hívod, esélyed nincs.

ehhez nem csendőrség kell, csupán a rendőrséget kell tárcsázni.

2011. szept. 13. 05:18
 25/27 doboszoli ***** válasza:
92%

Azt hittem, tudunk értelmesen vitázni, de látom ez neked nem megy. Aki a más véleményen lévőkre ordenáré jelzőket akaszt,-még ha örül is, hogy "fel van pontozva", az egy akarnok, meggyőzhetetlen vadparaszt.

Gyűjtögesd tovább a pontokat.

2011. szept. 13. 05:56
 26/27 anonim ***** válasza:
46%

Aki mások kezében szívesen lát fegyvert, az bizony fegyverb*zi. :)

Ebben semmi sértő nincs, a filmb*zi sem sértő. (magamat filmb*zinak tartom)

Vulgáris, de nem vonom kétségbe a véleményedhez való jogodat.

Amikor nem tudsz érvelni, akkor jön az, hogy a vulgarizmus miatt nem vitázol.

Ezért szoktam káromkodni, hogy lássam ki meddig megy el.

A pontokra meg teszek.

Azért írtam a százalékokról, mert akkor nyilván nem csak én gondolom, hogy az álláspontom helyes.

2011. szept. 13. 06:05
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket és véleményeket.

Látom megoszlanak szélsőségesen a vélemények a témáról.

Köztes vélemény nem is nagyon akadtatok.

Vannak akik szerint jól jönne a fegyver van akik nem támogatják az ötletet. Én meghallgatom mindenki véleményét és elgondolkodok rajta. Már ha nem ellentmondásos hülyeség.

Egy névtelen vitapartnernek külön köszönöm hogy konstatálta a hozzáállását. :) Ő személyesítette meg azokat az embereket akik minden áron tiltják ,mert félnek a fegyverektől és önmaguktól. Köszönöm neki a véleményét Bár röviden összefoglalva elég ellentmondásos a véleménye. Az elején azzal jött ,hogy minden ember megőrülne és lövöldöznék egymást. Utána az vehet engedélyt meg akinél fegyver van az is attól simán lehet őrült ,mert átmegy könnyedén a fegyver alkalmassági vizsgán.

Utána beírta hogy a rendőröket felhívja azért vannak oda mennek ahová hívják őket.

De .... A rendőrök is fegyverrel mennek ezek szerint.. Az nem baj?) Miért hívod őket?? Hisz lehetnek örültek vagy vehették az engedélyüket is a logikád szerint kedves vitapartner.

Én arra értettem hogy oda mennek ahová hívják őket hogy bevetik őket tüntetéseknél is meg minden megalázó feladatra mint a zsoldos katonákat. És ha néha bajban vagy és kéne az a pekh hogy nem jár arra rendőr mert nem jin egyik se hogy előugorjon a telefonból ha felhívod őket. Addig súlyos hosszú percek telnek el míg odaérnek segíteni. Már ha van mivel nekik egyáltalán odamenni. :(

Én nem tudok olyan emberrel vitatkozni és nem is szeretek aki csak azért fújja a hülyeségét hogy neki legyen igaza. És kész érvekkel nem tud válaszolni csak az én írásamra kontrz légből vett baromságokkal. Én úgy érzem le tudom vezetni logikai úton a gondolataimat. De ez nem mindenkinek megy ez úgy látom van aki 8 éves fejjel gondolkodik :D

2011. szept. 17. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!