Büntetést érdemelnek a torrentezők?
Ide inkább semmit nem írok,mert nem tudom megfogalmazni úgy,hogy ne legyen provokatív...
Szóval én nem.
Büntetést az érdemel, aki a vállalkozások (és a háztartások) bevételének felét adó képében elveszi. Hogy a p*csába vegyen meg mondjuk egy elektronikai tervező vállalkozás 3 millióért egy Altium Designert, ha az éves nettó árbevétele a pár milliós nagyságrendbe esik? És hát ugye működni is kellene, alkalmazottat fizetni, meg ilyenek.
A programozók bére is kissé túlhype-olt, nem hiszem, hogy indokolt az 500..800eFt nettó, amit többen haza visznek - már az egyéb munkák megbecsültségének fényében.
A filmekről: az Avatar pl. x millió dollár költségvetéssel készült (azaz x millió dollárba került), majd az első napon hozott 1,2x millió dollárt, azaz lett Cameronnak rajta 0,2x millió dollár haszna. Úgyhogy lópisztoly, nem fognak éhen halni Hollywoodban a torrentezés miatt. A pofátlanul magas extra ingyenélős haszon, az el fog maradni, de ezt tényleg annyira sajnálni kell?
Szerintem nem kell ezt firtatni. Nekem pl (ahogy még sok embernek is)nem lenne pénzem sem zenékre, sem filmekre. A havi 2000ft is sok lenne nekem ilyesmire. Tudom, hogy ez így egyoldalú, meg kevesebb a bevételük a kiadóknak...de biztosan nem 70-80 ezret keresnek, mint egy átlagember, úgyhogy én nem sajnálom őket. Maradjon így minden.
23N
Miért érdemelnének büntetést?
Az emberi természetet nem lehet büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!