Mit tehetek hogy bebizonyitsam az artatlansagomat?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon nagy problemam,..Nemetorszagban dolgoztam 2 honapig gondozonokent,egy 86 eves mamara vigyaztam.Mar nem eloszor,es soha semmi gond nem volt.2 hete vagyok itthon,helyettem azota van valtas,mert 2 havonta valtjuk egymast.Tegnap a fonokom azzal hivott fel,hogy a csalad fel akar jelenteni mert eltunt a hazbol egy nagyon nagy erteku ermegyujtemeny,es a mama szerint en vittem el,mert 2 hete meg megvolt.A valtasomra nem is gyanakodnak.En nem hoztam el semmit,es meg beszelni sem akarnak velem,hogy megvedjem magam,csak vadaskodnak.Ketsegbe vagyok esve,hogy mi lesz,nem masert csak azert hogy mit kellesz vegegcsinaljak,mig kiderul hogy nem vettem el semmit es artatlan vagyok.Hogy bizonyitsam be hogy artatlan vagyok?Es megis mit tehetnek ilyenkor?Ha feljelentenek es kiderul hogy artatlan vagyok,beperelhetem oket artatlanul vadaskodasert,becsuletsertesert?A mama szenilis,lehet csak eldugta valahova es nem tudja hova,megis az o szava szamit...Nagyon megviselt ez a dolog,meg sosem kerultem ilyen helyzetbe....kerlek segitsetek,adjatok tanacsot mit tegyek es mit tehetek?2011. aug. 30. 08:45
1/2 anonim válasza:
Igen hosszadalmas jogi procedúrára számíts, és ha sikerül bebizonyítanod az ártatlanságod, akkor lehet kártérítésért perelni.
Megelőzésképp te is feljelentheted őket rágalmazásért, ha be tudod bizonyítani, hogy téged vádolnak.
2/2 anonim válasza:
Nem kell bebizonyítanod az ártatlanságod, nekik kell bizonyítani azt, hogy bűnös vagy persze ez komoly jogi hercehurca lesz mire kiderül, hogy ostobaság volt a per.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!