S. O. S! Munkahelyemen szonda. Másnap azt mondták ittam. Mit tehetek?
Szondáztatás volt..nem ittam nem is igen szoktam max nagy melegben otthon 1 sör na mindegy...Letettük egymás mellé a szondákat mi dolgozók miután megfújtuk,és kész...mmindenki ment dolgozni tovább.Másnap közölték hogy csak az enyém szineződött el....és döntenek felőlem.Kértem tesztet(alkoholszint mérést) erre a kijelentésükre de azt mondták ők nem fizetnek ezért 50-60ezret..Aztán aláakartak velem iratni egy papírt amiben az állt hogy elismerem ittam.NEM írtam alá mert nem ittam!!!!!!
Mi a teendő ha kirúgnak.
Én is lehettem volna elővigyázatosabb fújás után JA !!amúgy közvetlen nem kellett volna a munkáltatónak aláiratnia egy papírt a fújás ill annak eredményéről??
Ill köztudott hogy a szonda másnapra ált elszíneződik ill nem volt rajta név...de állítják az enyém volt..Ha esetleg kirúgnak,mert ugye lehet erre megy ki hogyan védekezhetek??
Mit támadhatok ezen események körül a munkáltatómnak milyen kötelezettségei lettek volna egy szondáztatásnál.
Megállja e egyáltalán a helyét egy kirúgásnál a felsorolt események...
Ha kirúgnak és perelek nyerhetek??(nem mellesleg vegyi anyagokkal dolgozok,lehet hogy annak volt valami hatása...ha elviszek bevizsgáltatni anyagot,és kimutatja attól lehetett,mik a lehetőségek???Fontos lenne a válasz!!!!!
Köszinto
Minimum jegyzőkönyvet kellett volna felvenni a szondáztatásról a te aláírásoddal, és a munkáltatónak egyébként is egy olyan rendszert kell kialakítania, hogy utólag bizonyíthatók legyenek az eredmények. Jelen esetben, ha úgy történt, ahogy leírtad, a munkáltató nem fogja tudni bizonyítani talán még a szondáztatás tényét sem, de azt biztosan nem, hogy nálad pozitív eredmény született.
Az elszíneződés azonnal látható, ezért is azonnal meg kell mondani, olyan nincs, hogy másnap szólok, hogy a tied színeződött el. És utólag tényleg változhat is a színe. Ha e miatt rúgnak ki, ez a döntés megtámadható a bíróságon. Visszavenni akkor sem fognak, de a törvényben előírt pénzeket ki kell fizetniük.
ez tuti bukás a munkáltatódnak
1 szondát azonnal kell ellenőrizni, ők ezt nem tették + hagytak dolgozni
2 szonda név nélküli
3 jegyzőkönyv nem volt
4 vérvételre nem is értem másnap minek mentél volna, azt a szondázás után azonnal kérni kellett volna és kötelesek is lettek volna elvinni
5 utólagos papír-aláirkáltatást megtagadtad
a jogszabály szerint nekik kell bizonyítani, hogy ittál, nem neked, hogy nem ittál - ezt nem tudják - röhögj a képükbe és ne írj alá semmit
" Visszavenni akkor sem fognak, de a törvényben előírt pénzeket ki kell fizetniük."
Jogtalan kirúgás esetén a bíróság kötelezi őket. Muszáj visszavenniük ugyanis ellenkező esetben addig bírságolják a céget míg be nem hódol, vagy csődbe nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!