Zsaroló pofátlan szomszéd ellen adna vki vmi jogitanácsot?
Jaja, kamera + figyelmeztető tábla működhet, és teljesen legális.
Vagy elpüfölni úgy, hogy hónapokig ne tudjon járni...
Elolvasva irásod úgy itélem meg hogy te valami sötét tajparaszt lehetsz, én biztos nem lennék a szomszédod.
Azon sem csodálkozom ha a jelenlegi szomszéd igy áll hozzád.
"Mivel ács volt, nem hisszük el hogy ebből 70M-s házat és több ingatlant csak úgy összehozott."
Akkor a hiba bizony benned van.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
- Kompromisszumot nem lehet vele kötni, mer a bemutatkozásnál már fenyegetően lépett fel, közölte hogy megnehezíti az itt létünket ha nem fizetünk, mindig emelgette a követelt összeget, én meg nem fogok több százezret kifizetni.
Bemutatkozásnál közöltem vele hogy jogtisztán vettem meg, ill. a szerződésben egy bekezdés tartalmazza h tulajdoni lapon kívüli követelés sincs.
6-7 évvel ezelőtt miért bonthatta el, azt nem tudom. Az örökösökkel szemben nem támasztott igényt. Én meg jogtisztán vettem meg.
Mindenkit jelentget, a szomszédnak eltakarítatta a kutyáit, kivágattatta a fáit.
- A ház egyik sarka majdnemhogy érinti a telekhatárt, a telekrajz szerint van legalább 30 cm távolság a telekhatár és a ház sarka közt. Az ő általa épített 15 cm széles betonalap viszont teljesen érinti a házunk sarkát.
- A lányommal költöznénk oda és férfi nem lévén mer gondolom ilyen pofátlan lenni, de még most sem fejeztük be a felújítást, mer folyton az Önkormányzatnál ülünk, mer a létező összes osztályon bejelentget mindenféle koholt váddal.
- Megverni, ha akarnám se tudnám, hiszem egy 150 kilós emberről van szó (aki a teraszán egy bevásárlókosárnyi ételt eszik meg), én meg vagyok 60 kg.
- Nem irigylem a házait, ezt csak azért írtam, mert szerintem a múltrendszer spionja lehetett. Hány családot tett tönkre?! Amivel ilyen jómódot biztosított magának és a gyerekeinek, akik már Amerikában élnek, velünk szemben is ezt a törvénytelen módszert alkalmazza (zsarolás).
- Kutyámat nem fogom odavinni, mert nem kell hogy lemérgezze, vagy agyonüsse.
- A rendőrség meg semmit sem ér, amikor tetőtől talpig lelocsolt, másfél órába telt mire kijöttek, és 3x kellett betelefonálni, plusz hívásonként 5-10perc kapcsolási idővel.
A jegyzőkönyvfelvételt megtagadták, nekünk kellett bemenni a kapitányságra jegyzőkönyvet felvetetni, ott éhgyomorral ültünk délután 3-ig, mire sorra kerültünk.
Ne haragudj, de miért pont a lelocsoláshoz hívtad ki a rendőröket? Mert, hát az nem sok minden.
Ruhaszárítókat kellett volna, a rendőrség a rendet őrzi.
Ha elkezdesz az ürgével pereskedni, az meg nem olcsó mulatság.
Akkor hívd ki a rendőrséget, amikor a szomszéd bontja a kerítést, ott már lehet beszélni rongálásról, magánlaksértésről.
Nem fog ajánlott levélben értesíteni a rongálás időpontjáról ;).
Kíváncsi vagyok mit reagálnál ha a te házadat locsolnák reggeli fél7-7 közt (áprilisban), majd miután ezt sérelmezed, válaszként téged veret le teljesen a kútból felszívott jéghideg vízzel, úgy hogy aztán beteg legyél.
Inkább a vicckategóriába írj ilyeneket.
"De jogilag neked fogalmad sincs, hogy ezért mit lehet tenni vele."
Pont ezért kért jogi tanácsot, és nem okoskodást, hogy mi nem megy. Azt írd, ami megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!