Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vehetek-e ki betegszabadságot,...

Vehetek-e ki betegszabadságot, ha közös megegyezéssel mond fel nekem a munkáltató?

Figyelt kérdés
A munkáltatóm augusztus végével akar nekem felmondani közös megegyezéssel, és valószínűleg lesz egy 30 napos felmondási idő. Ez alatt vennék ki szabadságot egy tanfolyam miatt, viszont tudom, hogy nem adja majd ki rendes szabadságba nekem ezt az 5 napot. Ezért szeretném betegszabadsággal megoldani. Ilyenkor lehetséges betegszabadságra menni?
2011. aug. 22. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen lehet, ugyanúgy "ketyeg" közben a felmondási időd!

De még valami: Mi az, hogy ők akarnak felmondani közös megegyezéssel? Ha ők mondanak fel akkor az munkáltatói rendes felmondás és ki kéne fizetni neked még egy hónapot minimum (többi az ott eltöltött idő függvénye, most ezt nem részletezném) Szóval ne írd alá a közöst és akkor nem kell elmenned tp-re,mivel amúgy is felmentenek a munkavégzés alól! Ha te mondasz fel és le kell dolgoznod egy hónapot, akkor lenne helytálló a kérdésed!

2011. aug. 22. 13:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy közös megegyezéssel mond fel neked. Ha közös megegyezés akkor kölcsönösen mondtok fel egymásnak. A nevében is benne van, hogy ez esetben mindketten meg kívánjátok szüntetni a jogviszonyt. Ha csak ő akarja akkor az rendes felmondás a munkáltató részéről.
2011. aug. 22. 13:35
 3/4 A kérdező kommentje:

A munkaszerződésem határozott idejű (februárig szól) és úgy tudom ilyenkor csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással lehet megszüntetni.

A közös megegyezésben a felmondási idővel együtt ki lehet kötni valamennyi felmentési időt is? Mindenképp megpróbálom majd.

2011. aug. 23. 08:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Így teljesen más a helyzet. Nem lesz felmondási idő, hiszen határozott idejű a mszerződésed. Egyszerűen megszűnik a munkaviszony és kész.
2011. aug. 23. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!