Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki lehet esküdt?

Ki lehet esküdt?

Figyelt kérdés
Bíróságon
2011. aug. 9. 23:02
 1/7 anonim válasza:
100%
Ha arra vagy kíváncsi, hogy te hogy lehetnél esküdt, akkor most csalódást fogok okozni, mert a válasz az, hogy SEHOGY. Magyarországon senki nem lehet esküdt, lévén, hogy a bíróságokon nincsen esküdtszék, a bíró hozza meg ítéletet.
2011. aug. 9. 23:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Így van. Nálunk máshogy működnek a bíróságok.
2011. aug. 9. 23:10
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Nézed a Family Guy-t?:D:D
2011. aug. 9. 23:23
 4/7 anonim válasza:
LoL Én is azt nézem épp xD :D
2011. aug. 9. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát..abba magyarázott Peter valamit esküdtekről:D (Csak pár percet láttam belőle aztán jöttem ide:D)
2011. aug. 9. 23:46
 6/7 anonim ***** válasza:

a comedy central milyen ihletet ad egyeseknek :D

magyarországon nincsenek esküdtek. az egész lényege egyébként, hogy a bírói hatalom ne tudjon felülkerekedni az igazságon, ezáltal laikusokat vonnak be a bíráskodásba, akik laikus szemmel mérlegelik a helyzetet, és ez alapján döntenek. a bíró meg figyelembe veszi a döntéseiket. a laikusi (esküdtszéki) bíráskodás az angolszász jogrendszerekben jellemző, mivel mi a kontinentális jogrendszer szerint működünk, ezért nálunk ilyen nincs

2011. aug. 10. 00:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon nincsenek esküdtek.

Kicsit hasonló viszont az ülnökrendszer a munkaügyi bíróságon.

2011. aug. 10. 10:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!