Tényleg eltörlik a munkanélküli segélyt?
"Nos, Kolopele, van használható ötleted? Én megköszönöm, ha tudsz valami jó, kivitelezhető megoldást ajánlani."
Kolopelének ötlete? Ne bomolj már! Szerinted akkor segélyből élne és egész nap netezne, ha ötletei is lennének?
A szociális támogatás nem munkanélküli segély.
Jelenleg van:
Álláskeresési járadék (aminek az összege a keresettől függ)
Álláskeresési segély (90 napig, havi 31500 forint)
Ezeket a munkaügyi központ folyósítja
Van Bérpótló juttatás (régebben RÁT, még régebben szociális segély), amit az önkormányzat folyósít (java részben az államtól erre kapott pénzből)
Szeptember 1-től lerövidül az álláskeresési járadék ideje és csökken a maximálisan adható összeg, valamint megszűnik az álláskeresési segély.
"Álláskeresők támogatása, keresetpótló juttatás
1991. évi IV. tv. Minimum* Maximum
Álláskeresők járadéka (ÁJ)
I. szakasz (folyósítási idő fele, max. 91 nap) 1991. évi IV. tv. 26.§ (5) bek.
járulékalap 60%-a, legalább a jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér 60%-a:
46.800,-Ft/hó
1.560,-Ft/nap járulékalap 60%-a, legfeljebb a jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér 120%-a:
93.600,-Ft/hó
3.120,-Ft/nap
Álláskeresők járadéka (ÁJ)
II. szakasz (hátralévő idő, max. 179 nap) jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér 60%-a:
46.800,-Ft/hó 1.560,-Ft/nap
Álláskeresők segélye (ÁS)
1991. évi IV. tv. 30.§ a minimális bér 40%-a:
31.200,-Ft 1.040,-Ft/nap"
és [link]
Akik azt akarják, hogy töröljék el, azok bújjanak ki anyuci és apuci se.ggéből, és jöjjenek rá arra, hogy nem véletlenül van fél millió munkanélküli. Anyám 1 éve keres munkát, a bátyám 2 éve. Nem találtak még.
Az összes jövedelmünk apám nyugdíja és a támogatás. Mondanom se kell, elég szarul élünk.
Én is munkát keresek, és abba kell hagynom az egyyetemet, amit a saját ösztöndíjamból fizettem. Ez van.
A ti seggetek meg legyen továbbra is szép fényesre nyalva, ti mocskos szívtelen barmok.
kolopele:Te egy retardált köcsög vagy.
Mondhatod hogy kezdjen valamit ne sírjon mindegyik mond már egy hogy rupotlanul mit tegyenek.1fillérel nem lehet céget alapítani stb stb stb.Meg ahogy olvastam te se magadtól vagy gazdag hanem hogy egy cég felkarolt.Különben te is havi 100-200 ezerért güriznél és nem tartanál el belőle (asszem 4et írtál) 4gyereket meg gondolod a nagy káródnak még a befűtésere sem lenne elég.
Amúgy meg a munkanélküli segély nem ingyen van ha 20évig dolgozol azt mindig fizeted tehát menjenek az anyukba ha én 20évig dolgozom és a közösből sokallnak nekem vissza adni 9 hónapot ami idő alatt annyit kapok hogy ne haljak éhen.(nem adózom de melózom de a semmire nem fogok és vagyok hajlandó fizetni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!