Megbüntettek a volt barátom miatt 76ezer forintra, amit nem tudtam kifizetni. A rendőrség átadta az ügyet az önkormányzatnak, most kaptam meg a papírt, hogyha 3 napon belül nem fizetem be, behajtják. Mi lesz?
"Direkt írtam pedig a rendőrségnek, hogy közmunkán szeretném ledolgozni,"
Valószinűleg ezért az ÖNKORMÁNYZATHOZ került, nem pedig a BEHAJTÓHOZ.
Hívd fel őket telefonon, kérd az ügyintézőt, és próbáljatok valami megoldásra jutni.
Általában, ha van valami segítség akkor nem szoktak nem segíteni.
A behajtó csak akkor tudna elvinni valamit, ha a neveden van .. házba ha a szüleid nevén van, nem foglalhat. A kocsikat lehet viszi.
Nem, a szüleidnek ehhez nincs köze, az ő nyugdíjukhoz nem nyúlhatnak. A többivel sajnos nem tudok neked segíteni.
Szóval elvitted a balhét, vagy hogy lettél a végén te megbüntetve? Ezért értetlenkedtem az elején, mert ha tied is a kocsi, te nem követtél el semmit, a tettest viszont a rendőrök elkapták, szóval nála kéne jelentkezzenek.
Segélyből nem vonnak ...
Hívd fel őket!
Mondjuk én azt nem értem, hogy a történetben mit keres az önkormányzat. A behajtó cég ilyenkor az Apeh.
"Abban az esetben, ha a kötelezett fizetési kötelezettségének a teljesítési határidőig, önként nem tesz eleget, úgy adók módjára történő végrehajtásnak van helye, amelyet az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező adóhatóság folytat le. A végrehajtás során az adóhatóság jogosult a végrehajtást munkabérre, fizetési számlára, ingó és ingatlan vagyontárgyakra is lefolytatni.
A közigazgatási bírság befizetési határidejének elmulasztását követően az eljáró hatóság kezdeményezi a közlekedési igazgatási hatóságnál a szabályszegés elkövetéséhez használt jármű forgalomból történő kivonását."
Ezt olvasd el, alul van minta részletfizetési kérelemre meg halasztási kérelemre is.
Elvittem a balhét, mint ahogy a munkahelyit is. Ha rávertem volna, mivel agresszív és büntetett előéletű is mint később kiderült, ((ő persze azt hiszi, hogy nem érdemelte meg, tehát ő az áldozat, amúgy csak asszisztált egy bűnténynél)) Nem nagyon mertem nem elvinni, főleg hogy már a szüleimet is fenyegette meg engem is. De ebbe nem akarok belemenni.
Tehát mégis az önk. írt nekem, nem értem, holnap bemegyek és megpróbálok beszélni velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!