Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ilyen esetben?

Mit tegyek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Van egy kis domboldalunk, mellette több telek is található műveletlenül. Szeretném azokat is művelni, mivel a tulajdonosok évek óta nem néztek rá, nem használják. Ha elkezdem ezeket a telkeket használni, akkor kell-e valamilyen intézményben bejelentést tennem arról, hogy azokat a földeket használom? Egyáltalán használhatom-e. (A telkek egymás mellett helyezkednek el, kerítés nem választja el őket egymástól.)
2011. jún. 27. 23:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Béreld ki a tulajdonosoktól. Más tulajdonát nem művelheted!
2011. jún. 27. 23:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ismerem a tulajokat, mivel mióta megvettem a területemet (1994), azóta nem láttam egyiket se.
2011. jún. 27. 23:42
 3/7 anonim ***** válasza:
A földhivatalban megmondják neked, ha van, elérhetőséggel együtt. Utána meg bagóért kibérelheted, csak azt mondd, hogy magadnak termelsz, nem eladásra, nehogy ráharapjanak, és onnantól fontos legyen nekik a földjük.
2011. jún. 27. 23:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. jún. 28. 13:41
 5/7 Viola60 válasza:

Az első válaszoló téved: de igen, lehet más tulajdonát művelni. Mi itt pl. 10-12en az utcasoron, az állam tualjdonát, "senkiföldjét" műveljük, egyesek 40 éve, én csak 10, mert azóta lakok itt. Mindez egy 22 ezres kisvárosban, belterületen, "érdekes" területrendezetlenség miatt.

Ha tartósan nem művelt terület, én biztosan elkezdeném megművelni. Tény, hogy a termés felére a tulajdonos igényt tarthat, (ez rémlik valahonnan) de a másik fele még mindig több, mint a semmi.

2011. jún. 28. 21:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor simán használhatod.Max ha kiderül akkor oda adod nekik azt amit ott termeltél.De egyébként a városházán meg tudják mondani,hogy kié a telek pontosan.De ha ennyi ideje nem voltak ott akkor szerintem simán eladják neked.
2011. jún. 29. 12:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. jún. 29. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!