Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel lopok? Ellopom mástét?

Ezzel lopok? Ellopom mástét?

Figyelt kérdés

Szóval van az utcába egy meggy fa, és ha arra megyek le szoktam róla venni egy-két szemet.. És most olvasom az egyik kérdés hogy az lopásnak számít.. Komolyan?

Családikapcs-ba olvastam! Köszi

2011. jún. 26. 22:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
33%

Is-is mivel az utca közterület elivleg ami ott vna az a köz-é? De mivel ezt valkai ültette gondozta az ővé.

Szóval igen valahol lopás

2011. jún. 26. 22:24
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem a kerítésen belül van, nem. Lehet a házban lakók ültették, de ha annyira maguknak akarták volna, a kerítésen belül ültetik. Nyugodj meg, nem lopás, főleg nem 2 szem.
 3/19 anonim válasza:
55%
Nos nem hiszem h ez akkora bűn.Amúgy elvileg ha valami kilog a magánterületröl az már nem azé akié maga a fa.
 4/19 anonim válasza:
85%
bárcsak ennyi lopás történne a világban...
2011. jún. 26. 22:27
 5/19 anonim ***** válasza:
52%

Ez érdekes kérdés, mivel nekem is évek óta kedvelt szórakozásom, hogy kutyasétáltatás közben szemezgetek az utcán található fák idénygyümölcsei közt ( nyáron meggy, cseresznye, ősszel szilva, dió stb).

Soha nem volt rossz érzésem amiatt, hogy szedegetem, amúgy sem kosárral megyek oda teleszedni magam.

Ám pont pár hete mesélte nagymamám felháborodva, hogy milyen szemtelenek egyes emberek, hogy a kerítésen kívül lévő meggyfánál megállnak és eszegetik a gyümölcsöt, holott az az övé attól, hogy kerítésen kívül van.

Én eddig azt gondoltam, hogy ha a tulajdonosnak kellene, leszedné a gyümölcsöt, mert sok fán bizony rajtahagyják.

Azt a pár szemet meg igazán nem sajnálhatja amit az arra járók megdézsmálnak.

Ezek szerint valóban több embert zavar.

Mondjuk ettől függetlenül nem hagyok fel a szokásommal, sokkal jobban esik séta közben eszegetni egy-egy szem gyümölcsöt amit épp találok, mintha megvenném kilóra a boltban és leülnék vele a szobában egyszerre megenni.

2011. jún. 26. 22:27
 6/19 anonim ***** válasza:
72%

Hát.. a mi házunk előtt is van meggyfa. Ha egy-két szemet szednél, nem zavarna, nem tartanám lopásnak.

Ha odahoznál valami edényt/szatyrot/kosarat, és elkezdenél sokat szedni és hazavinni, az már gáz lenne :)

2011. jún. 26. 22:28
 7/19 A kérdező kommentje:
Ez a megyfa az árok szélén van, és senkié.. A közmunkások ültették azt hiszem!
2011. jún. 26. 22:28
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

1. Az a fa, ami közterületen van, az a közé. Ha a faág kilóg az utcára, az is a közé.

2. Olyan törvény is volt korábban (nem tudom, hogy van-e még), hogy ha nincs keritéssel kijelölve a magánterület, akkor elvileg ehetsz a fákról, viszont nem szüretelheted le a termést. Azaz amit ott helyben meg tudsz enni, az a tied, viszont nem vihetsz el magaddal haza. Ez anno a termőföldek terményeinek védelmére szolgált (egy kukoricást, szőlőst ne rabolhassanak le)

2011. jún. 26. 22:29
 9/19 A kérdező kommentje:
De lehet hogy a mellette lakó ház tulajdonosáé :-D Nem tudom, hogy ki ültette.. Senki nem szedi le róla..
2011. jún. 26. 22:31
 10/19 anonim ***** válasza:

Neked érik az a pár szem meggy! Egészségedre!

[link]

2011. jún. 26. 22:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!