Hol találok leírást a tulajdonjogról?
Google-be "tulajdonjog"...
Millió oldalt fog kiadni...
Köszönöm a "hasznos" választ!
...de tisztelettel megjegyzem, hogy nem tartozom a sok suttyó kérdező közé, aki várja a sülthalat és nem veszi a fáradtságot, hogy körülnézzem az interneten azzal a témával kapcsolatba amiben segítséget kér.
Mindösszesen úgy gondolom, hogy kimerítettem azokat a lehetőségeket, amelyeket a google nyújthat számomra és ÉLŐ emberekhez fordulok segítségért, akiknek esetleg van talonban némi e-book csokor a témával kapcsolatban, vagy esetleg már járt abban a cipőben, amiben én és ne adj isten eltévedt egy olyan kevéssé reklámozott ámbár igen értékes weblapra, amelyet a google a 8867. oldalon hoz fel találatként, amit felett esetleg elsiklottam keresés közben.
Köszönöm, és ne haragudj, hogy nem tudom kellő mértékben értélni a "segítőkészséged". Nem a te hibád, hogy általánosítasz ezen a fórumon, mert sajnos nagyon sokan adnak indokot az efféle feltételezéseknek...
igy igaz, a Polgári Törvénykönyvben találhatjuk a tulajdonjog (helyesen: DOLOGI jog) szabályozását
link:
ha valóban érdekel a "dolog", akkor vedd meg Lenkovics Barnabás alkotmánybíró úr (és egyetemi professzor) tankönyvét, csak 2100 Ft!
lelőhely:
ez egyetemi tankönyv - nagyon jó!
van egy drágább, vastagabb tankönyv is
ez elméleti jellegűbb, több történeti kitekintéssel
Kedves Kérdező,
inkább azt írd le, pontosan mi érdekelne. A tulajdonjog történelmi változásait az Egyetemes állam- és jogtörténet, illetve a Magyar állam- és jogtörténet c. - egyetemi - könyvek tartalmazzák, nagyon jól.
Esetleg ezeket ajánlhatom.
Kedves előttem szóló!
Járj még pár évet jogra, és akkor tudni fogod, hogy az elsős anyag nem igazán segít azon, aki laikusként szeretne információkat a tulajdonról. Persze ezek jó könyvek, én is salátává tanultam anno :-)
Kedves előttem szóló!
Már rég végeztem a jogi karon. De mivel a Kérdező a tulajdonjog történelmi vonatkozásáról (kialakulásáról, fejlődéséről) érdeklődött - és csak arról, nem a jelenlegi szabályozásról -, ezek a jogtörténeti könyvek a leginkább megfelelőek a számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!