Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Betilthatják valaha az alkohol...

Betilthatják valaha az alkoholfogyasztást? Miért iszik ilyen sok ember Magyarországon?

Figyelt kérdés
Tele van alkoholistával minden kocsma, és a fiatalok között is egyre több van. Nem lehet ez ellen valamit törvényileg?
2011. jún. 9. 19:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

ma 19:21

Hát igen, igahúzás mellett nem sokra marad idő, nameg az igások bére is kb úgy van kiszámolva hogy hónap végére marad 500 forintjuk amiből vehetnek 2 üveg sört.

2011. jún. 9. 19:45
 12/20 anonim ***** válasza:
11%
Nem betiltani kéne, hanem adót kivetni rá. Ebből az adóból meg az oktatást támogatni. Ha már valaki alkoholista akar lenni, legalább abból a pénzből amit szeszre költött néhány gyermek iskoláztatását meg lehessen oldani. Meg legalább lenne indok kocsmába járni: "asszony, csak támogatom a magyar oktatást... már azt sem szabad?" :)
2011. jún. 9. 19:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Gondolkozóó

a név választásod nem tükrözi a valóságot, itt az alkohol rohadtul meg van adóztatva, rengeteg pénze van belőle az államnak de inkább elherdálják meg lopkodják minthogy értelmesen elköltenék

2011. jún. 9. 19:53
 14/20 anonim ***** válasza:

"a név választásod nem tükrözi a valóságot, itt az alkohol rohadtul meg van adóztatva, rengeteg pénze van belőle az államnak de inkább elherdálják meg lopkodják minthogy értelmesen elköltenék"

De ettől még egy jó ötlet, csak a kormánnyal van a tervben baj.

2011. jún. 9. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
47%

Mint ahogy előttem néhányan leírtak, az államnak akkora jövedéki adó-bevétele van az alkoholtermékeken, hogy annak kiesése még nagyobb hiányt okozna a költségvetésben (ez a dohánytermékekre is igaz). Ha megnéztek egy tipikus magyar falut, a legtöbb helyen nincs egy élelmiszerbolt sem, mert csődbe ment, de kocsma az minden településen van.

Valaki írta előttem, hogy az emberek azért isznak, mert boldogtalanok. Hát nem tudom, nekem a szombat esténként magukat a sárga földik leivó tizen- és huszonévesek nem tűnnek annyira boldogtalannak. De tény, hogy valaki a személyes kudarcai miatt iszik.

Szerintem a sok alkoholfogyasztás a tudatlanssággal függ össze. Én soha nem iszom egy korty alkoholt sem, így

1. Nem károsítom az egészségem,

2. Több pénzem marad másra,

3. Nyugodtan közlekedhetek mindig autóval, nem veszik el a jogsimat ittas járművezetésért,

4. Mindig józanul, tudatosan gondolkodom, ezért barátaim, ismerősem megfontolt, felelősségteljes embernek tartanak.

Lehet ezzel egyet nem érteni, nekem ezek a fontosak.

2011. jún. 9. 20:12
 16/20 anonim ***** válasza:
azért van sok alkoholista mert szarban van az ország. ha megszűntetik fent a problémákat, akkor kevesebb gondűzőt fognak vedelni.
2011. jún. 9. 20:13
 17/20 anonim ***** válasza:

'30-as években már megpróbálták, csak a szescsempészek gazdagodtak.

Az alkoholon dohányon krva sok jövedéki adó van, így akik ezeket fogyasszák mintaállampolgárok mert renfgeteg lóvéval járulnak hozzá a költségvetéshez.

Most miért lenne jobb, ha ez a lóvé a szesz/ dohánycsempészek zsebébe vándorolna inkább?

2011. jún. 9. 20:19
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

"Betilthatják valaha az alkoholfogyasztást?"

Nem. Eddig a betiltás mindig kudarc volt.

"Miért iszik ilyen sok ember Magyarországon?"

Mihez képest sok?

"Tele van alkoholistával minden kocsma"

Hol legyenek az alkoholisták, ha nem a kocsmákban?

"a fiatalok között is egyre több van"

Forrás?

2011. jún. 10. 08:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem betiltani kéne, hanem mértéket tartani. És természetesen mindig elkérni a személyit.
2011. jún. 10. 14:09
 20/20 anonim ***** válasza:

"azért van sok alkoholista mert szarban van az ország. ha megszűntetik fent a problémákat, akkor kevesebb gondűzőt fognak vedelni."

Olcsó kifogás!

1. Sok ember sz@rban van és mégse piálnak, aki alkesz azt meg nem tudom sajnálni (ráfogják az ország és az életük sz@r helyzetére de ők maguk még véletlenül se hibásak... Az ilyet cseppet se tudom sajnálni...)

2. Tegyük fel hogy ma megszüntetik a problémákat. Aki eddig ivott az továbbra is inni fog csak már más ürügyet fog keresni (és találni) rá.

2011. jún. 10. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!