Betilthatják valaha az alkoholfogyasztást? Miért iszik ilyen sok ember Magyarországon?
ma 19:21
Hát igen, igahúzás mellett nem sokra marad idő, nameg az igások bére is kb úgy van kiszámolva hogy hónap végére marad 500 forintjuk amiből vehetnek 2 üveg sört.
Gondolkozóó
a név választásod nem tükrözi a valóságot, itt az alkohol rohadtul meg van adóztatva, rengeteg pénze van belőle az államnak de inkább elherdálják meg lopkodják minthogy értelmesen elköltenék
"a név választásod nem tükrözi a valóságot, itt az alkohol rohadtul meg van adóztatva, rengeteg pénze van belőle az államnak de inkább elherdálják meg lopkodják minthogy értelmesen elköltenék"
De ettől még egy jó ötlet, csak a kormánnyal van a tervben baj.
Mint ahogy előttem néhányan leírtak, az államnak akkora jövedéki adó-bevétele van az alkoholtermékeken, hogy annak kiesése még nagyobb hiányt okozna a költségvetésben (ez a dohánytermékekre is igaz). Ha megnéztek egy tipikus magyar falut, a legtöbb helyen nincs egy élelmiszerbolt sem, mert csődbe ment, de kocsma az minden településen van.
Valaki írta előttem, hogy az emberek azért isznak, mert boldogtalanok. Hát nem tudom, nekem a szombat esténként magukat a sárga földik leivó tizen- és huszonévesek nem tűnnek annyira boldogtalannak. De tény, hogy valaki a személyes kudarcai miatt iszik.
Szerintem a sok alkoholfogyasztás a tudatlanssággal függ össze. Én soha nem iszom egy korty alkoholt sem, így
1. Nem károsítom az egészségem,
2. Több pénzem marad másra,
3. Nyugodtan közlekedhetek mindig autóval, nem veszik el a jogsimat ittas járművezetésért,
4. Mindig józanul, tudatosan gondolkodom, ezért barátaim, ismerősem megfontolt, felelősségteljes embernek tartanak.
Lehet ezzel egyet nem érteni, nekem ezek a fontosak.
'30-as években már megpróbálták, csak a szescsempészek gazdagodtak.
Az alkoholon dohányon krva sok jövedéki adó van, így akik ezeket fogyasszák mintaállampolgárok mert renfgeteg lóvéval járulnak hozzá a költségvetéshez.
Most miért lenne jobb, ha ez a lóvé a szesz/ dohánycsempészek zsebébe vándorolna inkább?
"Betilthatják valaha az alkoholfogyasztást?"
Nem. Eddig a betiltás mindig kudarc volt.
"Miért iszik ilyen sok ember Magyarországon?"
Mihez képest sok?
"Tele van alkoholistával minden kocsma"
Hol legyenek az alkoholisták, ha nem a kocsmákban?
"a fiatalok között is egyre több van"
Forrás?
"azért van sok alkoholista mert szarban van az ország. ha megszűntetik fent a problémákat, akkor kevesebb gondűzőt fognak vedelni."
Olcsó kifogás!
1. Sok ember sz@rban van és mégse piálnak, aki alkesz azt meg nem tudom sajnálni (ráfogják az ország és az életük sz@r helyzetére de ők maguk még véletlenül se hibásak... Az ilyet cseppet se tudom sajnálni...)
2. Tegyük fel hogy ma megszüntetik a problémákat. Aki eddig ivott az továbbra is inni fog csak már más ürügyet fog keresni (és találni) rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!