A másodfokú ítéletről küldenek valamilyen végzést?
Figyelt kérdés
Kb 20 nappal ezelőtt volt másodfokú ítélethirdetés polgári perben. I. rendű alperesként jelen voltam, de az ítélet kihirdetése óta nem kaptam semmi papírt. A II. rendű alperes nem volt jelen az ítélethozatalnál és kapott egy jegyzőkönyvet, amiben azt írták, hogy "a bíróság meghozta a külön íven szövegezett ítéletét", de ítélet nem volt sehol, csupán a felperes kései beadványát csatolták a jegyzőkönyv mellé! Az ítélet szerint az első fokú ítéletet helybenhagyták, de erről még se az első fokú se a másodfokú bíróság nem küldött semmit - ellenben a felperes már az ítéletben foglalt határidők lejárta miatt fenyegetőzik??? Most akkor mikortól számít egy ítélet jogerősnek???2011. jún. 8. 18:54
1/3 anonim válasza:
Onnantól számít jogerősen amikor a másodfokún kimondta a bíró a végleges ítéletet függetlenül attól,hogy kaptál vagy sem értesítőt.
2/3 A kérdező kommentje:
Ez rendben is van, rosszul tettem fel a kérdést, elnézést. De mikortól számít a teljesítés határideje? Úgy tudom, hogy arról az elsőfokú bíróság külön értesít kézbesítés útján minden érintettet, de ez még nem történt meg - ellenben a felperes már a határidő lejárta miatt a perköltséget be akarja hajtatni. Ezek szerint lejárt már a határidő? vagy nem?
2011. jún. 8. 19:33
3/3 anonim válasza:
Teljesítés határideje a közlést követő napon kezdőik.
bíróságra betelefonálni és érdeklődni, miért nem történt meg még az ítélet közlése. Egyébként mennyi idő telt el? Mert a másodfokú bíróság először visszaküldi az iratokat első fokra, akik majd kipostázzák, mindkettőre határidő van. (30 ill. 15 nap) Ha ez az idő még nem telt el, reklamálni felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!