Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek a pénzemért?

Gratianon kérdése:

Mit tehetek a pénzemért?

Figyelt kérdés

A problémám a következő tisztelt olvasó:

Vagyonőrként dolgozom egy egyéni vállalkozónál. Májusban adott nekem egy beosztást, hogy mikor kell jönnöm dolgozni, kiszámoltuk az óráimat 162 órára jöttem ki. Viszont egyfolytában hívott, hogy ekkor meg ekkor is be kellene jönnöm melózni holott szabadnapom lett volna!

Két jelenléti van az egyik megy a hivatalos szerveknek a másik az enyém amit én saját magamnak vezettem a túlórák miatt e szerint májusban 198 órám van, de ő csak 163 órát akar fizetni! Ami azt jelentené, hogy ebben a hónapban csak 1 órám volt pluszban. Ami eléggé nagy marhaság hiszen végig jöttem májusban!

Vitáztunk egy kicsit, elővettem a saját jelenlétimet amit az ő tudta nélkül vezettem, és ma reggel le is fénymásoltam, elkérte és mondta, hogy akkor átszámolja meg ilyesmi! De a másolat nállam van! Bár nincs leigazolva!

Ha mégsem kapnám meg a 198 óra után járó összeget akkor milyen lépéseket tehetek annak érdekében, hogy megkapjam?

Várom a válaszokat és előre is köszönöm!

2011. máj. 31. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Munkaügyi bírósághoz lehet fordulni az elmaradt bér kifizetése érdekében.
2011. máj. 31. 19:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Erre én is gondoltam viszont az eredeti (a saját jelenlétim) nincs igazolva....csak az óraszámok és az érkezés illetve a távozás van feltüntetve rajta...szóval nemtudnám bizonyítani az álláspontomat!

Más lehetőségem nincs?

2011. máj. 31. 19:44
 3/4 anonim ***** válasza:

én is csak ezt a lehetőséget tudom,,mármint a munkaügyi bíróság

de jobb lenne a szakszervezethez fordulnod..

attól függ hogy hány szakszervezetbe vagy benne, jobb lenne mindegyiket értesíteni az esetről illetve a főnököd főnökével is beszélned kéne

2011. máj. 31. 23:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :))

Nincs szakszervezetünk...a kamara meg nem foglalkozik ilyenekkel...de a főkutyát felhívom(Erre nem is gondoltam) :)

Köszi!

2011. jún. 1. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!