Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a hátsókertbe szeretnék...

Ha a hátsókertbe szeretnék gáz-riasztóval ellőni 1-2 gáz töltényt akkor annak lehet jogi következménye?

Figyelt kérdés
Vannak szomszédok akik nem éppen jó akaratúak, és attól félek ha lövök még ha magánterületen vagyok képes lenne rendőrt hívni.
2011. máj. 25. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet következménye, azt csinálsz otthon, amit akarsz.
2011. máj. 25. 14:06
 2/10 anonim ***** válasza:

"Nem lehet következménye, azt csinálsz otthon, amit akarsz."

Nos ez nem igaz!

2011. máj. 25. 14:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet. Ez teljesen legális, ha nem zavarsz vele másokat, pl nem éjjel kettőkor teszed.
2011. máj. 25. 15:36
 4/10 tetris ***** válasza:

Próbáld meg a dolgot a szomszédaid szemszögéből nézni! Nyilván te se lennél elragadtatva a boldogságtól, ha a szomszédságodban valaki ilyen veszélyes dologgal szórakozna. Mert az, hogy veszélyes, nem is lehet vita tárgya. Gondolom ezt belátod. Ezt a pisztoly nem arra találták ki, hogy bárki is ezzel szórakozgasson, lődözgessen a hátsó kertben csak úgy kamura, hanem betörők elriasztására.

És bár a saját tulajdonú kertedben tennéd, mégse tehetsz meg akármit még akkor se, ha az a sajátod. A társadalmi együttélésnek vannak bizonyos íratlan szabályai, amik mindenkire vonatkoznak. Ebben az is benne foglaltatik, hogy az ember nem lövöldözhet csak úgy bele a vakvilágba, mert éppen arra szottyant kedve.

Inkább valami kietlen, néptelen helyen próbáld ki, ha már annyira szeretnél puffantani vele egyet-kettőt.

2011. máj. 25. 17:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Otthon lehet vele lőni még akkor is ha nincs engedélyed.

Nekünk is van.Anno egy hetet kellett várni az engedélyre addig nem vihettük sehova,de otthon a kertbe kipróbálhattuk.

És a rendőrségen kérdeztük meg.

2011. máj. 25. 17:26
 6/10 tetris ***** válasza:
De miért kell egy-két próbalövés miatt a szomszédokat bőszíteni, és emiatt összeveszni velük? Vigye ki valahova azt a stukkert, ahol senki nincs, és tegyen ott próbát vele. Ezen nem akadhat ki senki.
2011. máj. 25. 17:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat :)

Hát igen szomszéd szemszögéből se árt megvizsgálni

2011. máj. 25. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:

@17:12

Egyáltalán nem veszélyes. Még akkor sem, ha közvetlenül rálőnél a szomszédra, nemhogy egyedül a saját kertedben. Legfeljebb köhögsz egyet, ha szembe fúj a szél. Ha csak riasztóval lősz, akkor még annyi sem, csak a füled cseng.

@17:26

Mázlista vagy, én 2 hónapot vártam rá...

A kérdezőnek, valóban nem szerencsés felbőszíteni a szomszédokat, figyeld, mikor nincsenek otthon, és gyakorolj, gyakorolj. Hogy éles helyzetben reflexből menjen a használat. Én sajnos nem tudok itthon gyakorolni, társasházban lakok, és bár jogilag helyénvaló lenne most itt lőni egyet az erkélyen, nyilvánvalóan nem teszem, megzavarva ezzel 4-500 ember délutáni pihenését. :D

2011. máj. 25. 18:30
 9/10 anonim ***** válasza:

tetris

A mellettünk lévő szomszédnak van egy műhelye.Állandóan visít a sarokcsiszoló.

Két házzal lejjebb meg egy kerti gép szerelő üzlet van.

Napjában 56-szor indítanak be láncfűrészeket és nem kérnek rá ők sem engedélyt,de nem is szólunk senkinek se semmilyen zajért,ha azt este 21:00-ig csinálja,és persze ők sem szólnak.

Ennyi.

2011. máj. 25. 18:48
 10/10 A kérdező kommentje:

Engedélyem nekem is van rá. Én kb 2 hetet vártam rá. Csak hát nagy a csábítás, hogy jó lenne gázologni :D Egyébként vettem a bátorságot. Egyet lőtem a teraszon. Vagy nem figyeltek fel rá, vagy nem zavarta őket, de senki nem csinált semmit.

Mondjuk én kertes házba lakom vidéken.

2011. máj. 25. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!