Ha a hátsókertbe szeretnék gáz-riasztóval ellőni 1-2 gáz töltényt akkor annak lehet jogi következménye?
"Nem lehet következménye, azt csinálsz otthon, amit akarsz."
Nos ez nem igaz!
Próbáld meg a dolgot a szomszédaid szemszögéből nézni! Nyilván te se lennél elragadtatva a boldogságtól, ha a szomszédságodban valaki ilyen veszélyes dologgal szórakozna. Mert az, hogy veszélyes, nem is lehet vita tárgya. Gondolom ezt belátod. Ezt a pisztoly nem arra találták ki, hogy bárki is ezzel szórakozgasson, lődözgessen a hátsó kertben csak úgy kamura, hanem betörők elriasztására.
És bár a saját tulajdonú kertedben tennéd, mégse tehetsz meg akármit még akkor se, ha az a sajátod. A társadalmi együttélésnek vannak bizonyos íratlan szabályai, amik mindenkire vonatkoznak. Ebben az is benne foglaltatik, hogy az ember nem lövöldözhet csak úgy bele a vakvilágba, mert éppen arra szottyant kedve.
Inkább valami kietlen, néptelen helyen próbáld ki, ha már annyira szeretnél puffantani vele egyet-kettőt.
Otthon lehet vele lőni még akkor is ha nincs engedélyed.
Nekünk is van.Anno egy hetet kellett várni az engedélyre addig nem vihettük sehova,de otthon a kertbe kipróbálhattuk.
És a rendőrségen kérdeztük meg.
Köszi az eddigi válaszokat :)
Hát igen szomszéd szemszögéből se árt megvizsgálni
@17:12
Egyáltalán nem veszélyes. Még akkor sem, ha közvetlenül rálőnél a szomszédra, nemhogy egyedül a saját kertedben. Legfeljebb köhögsz egyet, ha szembe fúj a szél. Ha csak riasztóval lősz, akkor még annyi sem, csak a füled cseng.
@17:26
Mázlista vagy, én 2 hónapot vártam rá...
A kérdezőnek, valóban nem szerencsés felbőszíteni a szomszédokat, figyeld, mikor nincsenek otthon, és gyakorolj, gyakorolj. Hogy éles helyzetben reflexből menjen a használat. Én sajnos nem tudok itthon gyakorolni, társasházban lakok, és bár jogilag helyénvaló lenne most itt lőni egyet az erkélyen, nyilvánvalóan nem teszem, megzavarva ezzel 4-500 ember délutáni pihenését. :D
tetris
A mellettünk lévő szomszédnak van egy műhelye.Állandóan visít a sarokcsiszoló.
Két házzal lejjebb meg egy kerti gép szerelő üzlet van.
Napjában 56-szor indítanak be láncfűrészeket és nem kérnek rá ők sem engedélyt,de nem is szólunk senkinek se semmilyen zajért,ha azt este 21:00-ig csinálja,és persze ők sem szólnak.
Ennyi.
Engedélyem nekem is van rá. Én kb 2 hetet vártam rá. Csak hát nagy a csábítás, hogy jó lenne gázologni :D Egyébként vettem a bátorságot. Egyet lőtem a teraszon. Vagy nem figyeltek fel rá, vagy nem zavarta őket, de senki nem csinált semmit.
Mondjuk én kertes házba lakom vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!