Rokkantnyugdíj - aki már évek óta rokkantnyugdíjas, annak most újra kiszámolják a szolgálati idejét?
Arra gondolok, hogy ha jól tudom, az egyetemi éveket most már nem számolják bele, de az én időmben még bele számolták. Most akkor visszamenőlegesen át fogják számolni az egészet?
Vagy ez csak a jövőbeli nyugdíjasokra vonatkozik?
Nekem úgy tűnik, nagyon kevés embernek lesz meg a szolgálati ideje, mire eléri a nyugdíj korhatárt.
Én 42 év 51 nap szolgálati időt szereztem, munkával, járulékfizetéssel. 32 év ledolgozott idő után egyetlen fillér nyugdíjat se kapok. Az 1997-es új nyugdíjtörvénnyel elvették a pénzem. Azóta a helyzet 100x rosszabb lett.
Ma kaptam ezt a hírlevelet, talán találunk benne előbb utóbb valami hasznos infót.
hát bevallom, erre nem is gondoltam, hogy a leszázalékolt idő minek is számít? de most h mondod, tényleg érdekes kérdés, hogy ez csak úgy elvész a semmibe vagy szolgálati időt jelent ... fogalmam nincs, de arra tippelnék, h nem fizetnek utánam semmit, csak egészségügyileg számítok biztosítottnak
de kinek és mi után kéne fizetnie, hogy szolgálati idő legyen? tényleg fogalmam nincs
fogalmam nincs arról se, hogy akkor ha elérem az öregségi határt, akkor megint átszámolnak mindent vagy marad ugyanez az összeg? hát egy vagon jó kérdés merül fel
na demit te írsz, hát sztem a nyugdíjigazgatósággal pereskedni kb képtelenség, hát csak ők lehetnek nyerő pozícióban, na de te tudod persze
A kérdéseidre egyértelmű választ kaphatsz, ha a kérdéseid leírod és AJÁNLOTT(!) levélben elküldöd a Nyd intézetnek.
Ha személyesen bemész, akkor is korrekt információt kapsz.Ajánlott levélben azt is kikérheted, mennyi szolgálati idővel rendelkezel eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!