Több, mint 1 éve bekötötték a lakásomba a kábeltv-t, nézem is, mégsem kapok azóta sem csekket a havi díj befizetéséhez, - hiába telefonálok nekik, hogy küldjenek - mit csináljak?
Utolsó vagyok:
mindenki átvág minket, mindenkinek csak fizetni kell mindent, egyszer ők is legyenek már átvágva. Nekik nem kottyan meg egy kicsi, neked még a kevesebb is. Csak ügyesen
Az elméleti dolog:
A szolgáltatás nem a szerződéssel, hanem a szolgáltatás igénybevételével jön létre, tulajdonképpen az elő(nem)fizető személy és a szolgáltató között a szolgáltatásra vonatkozó szerződési kötelem beáll akkor, amikor bedugod a tévébe a dugót és nézed a tv-t. A szolgáltatási szerződés írásos alakisághoz nem kötött, tehát nyugodtan hivatkozhat a szolgáltató arra, hogy ráutaló magatartással a szerződés létrejött.
Vagyis a szolgáltatási feltételeik szerint jogosultak akár számlázni is.
Azonban a szolgáltatónak hitelt érdemlően kell bizonyítani, hogy téged mikor kötött a hálózatra. Ezt elvileg egy munkalappal meg tudja tenni.
Fontos tudni, hogy a távközlési szolgáltatási igények érvényesíthetősége egy év alatt évül el, tehát legrosszabb esetben is MAX. ennyit követelhetne a szolgáltató.
De ezt nem fogja, mert a gyakorlatban:
A szerződés létrejöttétől fog számlázni a szolgáltató neked. Ha nincs szerződésed, akkor nem fog. Számtalan (!) olyan lakás van, ahol aktív az előfizetői pont, és mégsincs szerződés. Ez a szolgáltató hanyagsága, nem kötötték ki az előfizetőt. De ez nem csak kábeltévénél van így. Én már találkoztam ADSL előfizetőnél is ezzel. És a mai napig működik úgy az internet, hogy SEMMIFÉLE szerződése nincs, sőt már VONAL(!) sincs az ingatlanban.
Örülj neki, és azt a pénzt, amit ezzel spórolsz, költsd a gyermekeidre. Bűncselekményt nem követsz el, ez a szolgáltató felelőtlensége. Rosszul nem járhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!