Rokkant N/43 50%-osként várnak 2012. jan. -ban felülvizsgálatra. Kétségem nincsen afelől, hogy kidobnak. Kiutat nem látok. Mi következik? A28.500-? /Az a fűtés-, és áramszámlára elég (ma! ) / Vagy a Duna, vagy az eperfa kötéllel?
17éve rokkantosítottak, asztma, epilepszia miatt, akkor67%ra.
15hónapja"egészségesnek"nyilvánítottak, másodfokon már úgy látták, h. "egészségi állapotomban jav. NEM történt. Rehabilitálható vagyok, de rehabilitációm nem ajánlott.Magamfajtának esélye se munkát kapni,becsülettel fenntartani magát (egyedül élek)Kaptam esélyt látni a munkaügyiben,h.a 28 éves, nyelveket beszélő,független,PChez értő takinéninek SE kell,nemh.én,akárcsak4órára!
Egy ismerősöm idén volt felülvizsgálaton.
A doki kerek perec közölte, hogy vagy vállalja a rehabilitációt, vagy visszaminősítik a munkaképesség csökkenését.
A rehabilitáció 30 hónapig tart. Ennek során nem rokkant nyugdíjat kap az illető hanem valami mást. Nála az összeg is kicsit magasabb lett. A trükk ott van, hogy a következő felülvizsgálat 36 hónap múlva lesz. Ha nem talál munkát a 30 hónap alatt akkor 6 hónap nincs egy fillér sem.
18:22 vagyok.
Nézd, jelenleg büntetik (!) azokat a cégeket, amelyek 20 főnél több alkalmazottat foglalkoztatnak és nincs köztük legalább 1 40%-nál nagyobb munkaképesség csökkenéssel rendelkező dolgozó. [link]
Ergo, nagyobb cégeknek még akkor is érdemes egy rokkantat alkalmazniuk, ha az nem csinál semmit, mert a bére simán kijön a büntetés mértékéből. Ha Te azzal házalsz, hogy rokkant vagy, valsz. már emiatt alkalmazni fognak valahol, hogy elkerüljék a büntetést.
Az elkeseredettséget megértem, és senkinek nem kívánom az álláskeresési mizériát, de a legtöbb átlagember túl esik ezen. Nem mindenkinek vannak csókos haverjai, sok szemétséget csinálnak az emberrel állásinterjúk során, de azért valahol mégis kilyukad és alkalmazzák. Ennyi.
Ezt még mind jólviselném,hisz ennek a birka népnek sokat ki kell állnia.
Mielőtt félreértenétek:én lennék a legboldogabb,ha nem kéne 24órában egy betonkóterban a 4 falat lesni,hanem érhetnék valamit,mint ennek az országnak adófizető álompolgára! De hogy kétharmadosék így,az előző éra tanácsadóival körülvéve,ha akarnak,se tudhatnak reális képet kapni a jelenlegi helyzetről,az biztos! Egy országot talpraállítani valóban lehetetlen a sok képzetlennel,megvezetettel,nyugdíjassal és egyéb megélhetésiekkel.Csak szerintem nem lett volna hátrány,ha előbb felmérik a lehetőségeket,megteremtik a lehetőségeket,nem a tetőnél kezdenek építkezni
Már szórólaposoknál is érdeklődtem,azt mondták,h.kihalásos alapon is csak protekcióval lehet bekerülni azokhoz,akik a melósaiknak a megbeszélt bért valóban ki is fizetik.Netes keresőknek sem egyéb a lényegük,minthogy fizess be ennyit-annyit,aztán edd a kefét,amiért hozzájárultál a szívatáshoz,egy Merci árához,egy piramisjátékhoz.
A megváltozott munkaképességűek és rokkantak foglalkoztatása se egyéb,mint kacsa.Alibinek használják őket az állami támogatások felvételéhez,érdekképviseletük meg annyi,mint egy rendes melósnak! "Szakszervezetet"csak ott tűrnek,ahol a melós ellen fordítható(lsd:leutóbb Tesco!).Aki komolyan gondolná a melóst,az repül.
wrc33-nak. 5 Spar van a "körzetemben",érdeklődtem.Eredmény: 2 együttérző elutasítás,egy amolyan "naezisvandeminek"válasz,de hogy említsem a pozitívumot is:ketten nem röhögtek körbe,csak majdnem. Úgy látszik,képtelen vagyok "eladni magam",ha meggebedek, sem.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi hozzászólásokat,és kérem-kérlek magukat-titeket, hogy ha bármi nyitási lehetőségről tudnak-tudtok, tegyék-tegyétek közkinccsé ezen a fórumon! Ha rajtam nem is segít, de nem vagyok egyetlenke,akik hasonló helyzetbe kerültek... talán nekik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!