Jól értelmezem a rendeletet?
11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet
20. § (8) (részlete)
"A késések ideje - a házirendben foglaltak szerint - összeadható. Amennyiben ez az idő eléri a tanórai foglalkozás idejét, a késés egy igazolt vagy igazolatlan órának minősül."
Kérdésem: ha a házirend nem szól az összeadásról, akkor nem szabad összeadni?
De amit idéztél, azt nem érted. a "A késések ideje - házirendben foglaltak szerint"
Ez azt jelenti, hogy azok a késések amelyek a házirendben definiálva vannak.
Ott nem az összeadás kell, hogy megemlítve legyen, ott az van leírva, hogy mi a késés.
Kérlek, mielőtt értelmetlen dolgot írsz le, gondolkodj és nézz utána a dolgoknak. Pont az idézet előtti mondat: "Ha a tanuló a tanórai foglalkozás kezdetére nem érkezik meg, késik, amit igazolnia kell." Itt le van írva, mi az a késés.
Ha nem vesszük a gondolatjelek közti részt, akkor a következőt kapjuk: "A késések ideje összeadható." Merem feltételezni, hogy a gondolatjelek közti rész arra vonatkozik, hogy CSAK akkor adható össze, HA a házirendben benne van.
ismerek olyan késést (általában 5 perc alatti) amit nem írnak be és ezért nem számít késésnek.
ismerek igazolt késést,ismerek olyan késést (15 perc feleltti) amit 1 órának írnak be.....stb
van első óráról késés és tornaóra utáni.
Ezeket szokták definiálni a házirendben.
Én tudok olvasni és értelmezni is, te akarsz hülye kifogást keresni, hogy ne kapj igazolatlan órát nem én. Én utoljára 30 éve féltem ilyentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!