Lehetséges-e egy országot alapítani?
17:25:
Erről beszéltem. Dupla haszon. Én egynek fizetném még a repülőjegyét is, ha az összes menne...
"Erről beszéltem. Dupla haszon. Én EGYNEK fizetném még a repülőjegyét is, ha az összes menne..."
Egy Fő jegyét fizetném. Értelmezni kéne.
Kedves emberek! Jó volna ha nem az etnikai csoportok elhelyezésére gondolnánk itt elsősorban. Bárki születhet romának ezt nem mi választjuk meg. Az itt a probléma, hogy magyar állampolgárnak tekintik őket. Egy normális ország nem engedheti meg a kisebbségnek, hogy pusztán a jogaikra hivatkozva kizsákmányolja őket. Az országnak is pont ugyanolyan joga lehetne tenni a nyilvánvaló élősködés ellen.
Én egy olyan ország alapítását helyezem előtérbe, amely elismert, de semmilyen befolyás alatt nem áll. Az állampolgársághoz sok feltétel kötődne, de egy működő logikai rendszeren alapuló államról lenne szó.
Ha van egy adott ország kis területe, amelyik önállósodni próbál, akkor először csak részlegesen autonóm lesz, majd teljesen autonóm, amikor csak formálisan része az adott országnak, végül teljesen elszakad.
Ld. Új-Kaledónia. Régen francia gyarmat volt, de ma már az elszakadás stádiumában van.
De van ellenpélda is, pl. Puerto Rico, amelyik végül az egyesült államok társult állama lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!