Egy nagy cégnek dolgozom. Megszűntették a munkakörömet. Jár az alábbi helyzetben munkanélküli segély?
Felajánlottak cégen belül egy másik munkát,aminek semmi köze nincs a szakmámhoz,jóval a képességeim alatt van,meg persze a megszokott fizetésem alatt is!
Megköszöntem,de nem vállalatam!
A papírokat pedig úgy kellett aláírnom,hogy én mondok fel a cégnél,máshogy nem voltak hajlandóak kiadni a papírjaimat!
Ez így persze k.rvára de nem etikus,de törvényes egyáltalán?
Ha én "mondok Fel" jár a munknélküli segély?
Köszi előre is!
Ha más oldalról világítjuk meg a kérdést!
Elmegyek egy éjszakai bárba takarítónőnek,teljesen legálisan,bejelentve!
Felfigyel rám a főnök és felajánlja,hogy táncoljak én is!
Hülye hasonlat lehet,de ez így működik tényleg?
Ha valaki nem akar "prosti" lenne,mert levei vannak,akkor így elbánhatnak vele?
Szia! Hasonlo munkakört kell, hogy ajánjanak. (de menj 1000%-ra és kérdezz meg egy munkaügyi jogászt!)
Ha te mondasz fel rendes felmondásal, akkor nem jár az álláskeresési járadék. Ha neked mondanak fel, akkor igen (kivétel a rendkivüli munk.felmondás indokolt esetben, pl. szándékosan kárt okoztál). Illetve közös megegyezéskor is jár.
Nehogy aláírd!
Járj be dolgozni rendesen, és ne egyezz bele se közös megegyezésbe, se abba, hogy te mondasz fel. Akkor nincs mit tenniük. Gondolom járna neked végkielégítés, azért csinálnák így.
Szerintem ha te mondasz fel, nem fogsz kapni munkanélküli segélyt, hacsak nem rendkívüli felmondással teszed.
A cégnél dolgozik még a nővérem,a kislányom apja és az anyósom is!
Sokba kerülhetett volna nekik az én hisztim,azt mondták az ő érdekükben legyek okos és írjam alá!
Mocsok világ tudom!
Másnak kellett a munkám,már megígérték neki!
Annyira padlóra vágtak,hogy nem is gondolkodtam és megpróbáltam tényleg a legkevesebbet ártani azoknak,akik maradnak!
Eszembe se jutott,hogy nem fog járni így "segély"!
Ez volt az 1. állásom 4 év majdnem!
Így igaz, ahogy mondod.
Kérni kellett volna egy közös megegyezést.
Így most már őket is könyebben rúgják ki majd: hiszen te már nem tudsz ott harcolni értük.
Erre figyelj majd oda...
Igaza van mindenkinek,aki írta,hogy akkor kellett volna a végkielégítés,és nem akaródzott nekik,ezért is csinálták így!
Szóval már semmit se tehetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!