Megteheti-e ezt egy nyelviskola?
Az a helyzet, hogy felhívott egy nyelvsuli, hogy milyen jó és olcsó nyelvtanfolyamuk van, mondtam, hogy pont szeretnék nyelvvizsgát, így hát bementem. Kitöltöttem a szintfelmérőt, néztünk egy jó időpontot, elém toltak egy szerződést, hogy írjam alá, aztán ennyi. Részleteket lejjebb leírom, a lényeg, hogy egyáltalán nem voltam elégedett az első pár óra után, mert egy rossz vicc volt a szolgáltatás. Amikor jeleztem az igényemet az irodában, hogy elállnék a szerződéstől, azt mondták, akkor lehetséges, ha befizetem a teljes tandíjat. Majd kiabálva és káromkodva közölték, hogy ők nem hibáztak, és hogy mit várok ennyi pénzért, stb...
Ott hagytam őket, mert elég felháborítóan viselkedtek, nem mentem a tanfolyamra, nem fizettem semmit, most küldtek egy felszólítást, pár hónappal később, h jogi lépéseket tesznek ha nem perkálok.
Tudom, h én voltam a hülye, h akkor nem néztem utána részletesebben, hogy mit kell tennem. Mit csináljak most szerintetek?
Erre csak akkor lehetne megalapozottan válaszolni, ha látnám a szerződést.
Amúgy valószínűleg nem fizetnék én se egy ilyen helyzetben, bár nem tudom, milyen jogi apparátus áll mögöttük. Egy fizetési meghagyás kibocsátása egyszerű nem túl drága, lehet, hogy ezt megcsinálják. És ha arra nem reagálsz az előírt időben, jogerőssé és végrehajthatóvá válik a követelésük. ha meg ellentmondasz, akkor perré alakul, feltéve, ha kifizetik a peres illetéket.
Arra vigyázz, hogy ha tényleg fizetésre kerül a sor, sokkal több lesz, mint az eredeti összeg volt, mert kamat is terheli a követelést, és neked kell megfizetni a másik fél által előlegezett összes díjat, költséget és illetéket, sőt még az ügyvédi munkadíjat is.
Ez egy írásban megkötött szerződésen alapuló szolgáltatás, amit az egyik fél -jelen esetben a nyelviskola- nem teljesített. Nem tanította angol nyelvre az elvárható szinten a kérdezőt. A kérdezőnek nem kell fizetni, mert nem kapott ellenértéket. Ezt írd le az iskoládnak.
Mondhatod, hogy pereljenek be, megvárod.
És miért nincs neked példányod a szerződésből?
Mármint kitöltött példányod miért nincs?
Ha fizetési meghagyást kérnek és azt megkapod, azonnal küldj Ellentmondást, amiben megírod, hogy nem kaptál megfelelő ellenértéket a pénzedért, ezért nem fizettél, és nem is fogsz fizetni, és igénybe sem veszed az oktatást.
A pert vszínű nem vállalják, és ha igen, a kitöltetlen szerződés melletted van.
Sajnos tényleg elképzelhető hogy megteszik a jogi lépéseket ez egy ilyen szar világ, mindenhol sokoldalas szerződésekkel szivatják az embereket, amit persze senkinek nincs ideje elolvasni :S aztán ezzel sokan visszaélnek, pl a Vatera is. Olyan dolgokat iratnak alá veled, amit természtesnek gondolnál hogy nem tehetnek meg, de sajnos a törvények nem a becsületes embert védik.
A Vatera behajtókat is rámkülött a végén 500 forint miatt (amit az apróbetűs rész szerint kellett volna fizhetnem), és ebből a behajtóknak a végén valami 3000 forint munkadíjat kellett fizetnem, csak azért mert küldtek nekem egy felszólítást hogy beperelnek.
Inkább befizettem a lét, de megfogadtam hogy a büdös életbe nem fogok többet aláírni szerződést valós adatokkal.
A vaterának meg a behajtóknak még küldtem 200 forint borravalót, ha 500ért már pereltek, biztos ez felért náluk egy karácsonnyal, meg inkább többet küldtem nehogy még kitaláljanak valami szabályt hogy demivel nemtudom ezmegaz, ezért +100 forint, amit ha nem fizetek 3 órán belül akkor 4000 forintos bírságot még kitalálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!