Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ennyi minden térités mentesen?...

Ennyi minden térités mentesen? Lent.

Figyelt kérdés

A minap hallottam,hogy a fedélnélkülieknek

-ingyen gyógyszer

-ingyen utazás (bkv)

-ingyen élelmezés,hétvégére is

-ingyen okmányok csináltatása

-ingyen egészségügyi ellátás

-rendszeres szoc.segélyek,a nyugellátáson kivül,jár.

Elgondolkodtató nem? Ingyen "kannásbor"ingyen "cigaretta"vajon mikor lesz a részükre?

Szerintem az ingyen utazást,a regisztrált munkanélkülieknek,és a gyerekeknek kellene adni.

Az ingyen gyógyszert,a kis nyugdijjasoknak,és szintén azoknak a gyerekeknek,akiknek a szüleik nem birják kiváltani.És folytathatnám.

2011. márc. 12. 16:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
42%

Biztos nagyon vigasztalja az utcán/menhelyeken élőket, hogy akár hetente csináltathatnak maguknak szép, új fényes személyit, vagy útlevelet.

Amúgy legjobb tudomásom szerint a bkv csak a téli hidegben érvényes, és a többi ponttal is kb ez lehet a helyzet.

2011. márc. 12. 16:53
 2/21 anonim ***** válasza:

"Az ingyen gyógyszert,a kis nyugdijjasoknak,és szintén azoknak a gyerekeknek,akiknek a szüleik nem birják kiváltani."

szerinted a hajléktalanoknak nincs szüksége gyógyszerre? vagy ők ki tudják váltani? vagy mért akarod hogy nekik ne járjon?

2011. márc. 12. 16:57
 3/21 anonim ***** válasza:
56%
Sajnálod tőlük?Ez a minimum!Többet is tehetnének értük,miután az életük munkájával felépített házukat is elvette a fejük fölül a drága rendszerünk!Politikusaink költségtérítéseivel nem ártana összehasonlítanod.
2011. márc. 12. 17:09
 4/21 anonim ***** válasza:
Csak egy nagyon kis része olyan, aki nem azért van utcán, mert nem akarnak dolgozni. Tőlük nem sajnálom. Inkább azoktól sajnálom, akik az összekunyerált pénzből alkoholra, fűre (ilyet is láttam), és egyéb drogokat vesznek. Valljuk be, ők vannak többségben.
2011. márc. 12. 17:15
 5/21 anonim ***** válasza:
57%

16.57-es.Te látom nem vagy teljes mértékben tisztában a kérdéssel.

"Vagy ők kitudják váltani?"Igen,sok esetben kitudnának,mert javarésze nyugdijas,és ha hiszed,ha nem elég csinos kis összegeket vesznek fel havonta.Hogy honnan tudom?Mert kocsmában dolgozom,ahol egész hónapban hitelbe isznak,és nyugdijkor fizetik egy összegben.

"Szerinted a hajléktalannak nincs szüksége gyógyszerre?"Hát olyanokra,amiket eladogatnak,3-400 Ft-ért,olyanokra biztos,hogy nincs.

Teljesen jogos a kérdés,szerintem.Az állás nélkül maradt ember akinek ráadásul még fizetnivalója is van,az miért nem kap semmi kedvezményt,a buszon villamoson?A munkanélküli szülő gyereke,aki igazoltan álláskereső,annak a beteg gyerekének a gyógyszere miért kerül ezrekbe?Az én anyámnak,a 67E forintos nyugdijjából,miért kellett 1500 Ft-ot fizetni az okmány irodában?-a személyi igazolványára.Igazságos ez igy?Mert szerintem nem.

2011. márc. 12. 17:17
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

És az igazságos,hogy az életüket ledolgozott nyugdíjasok fedél nélkül tengetik az életüket?

Mellesleg nem úgy néznek ki,mintha felvetné őket a pénz.Gondolom,ha olyan magas összegű segélyeket kapnának,ahogy egyesek hiszik,akkor legalább albérletbe mennének,nem az utcán lennének.

Gondolom,az utcán élő embernek nem az egészséges életmód a legfőbb gondolata...

2011. márc. 12. 17:24
 7/21 A kérdező kommentje:
17.09-es Én nem azokról beszélek,akik valamilyen családi,vagy társadalmi helyzetből adódóan kerültek az utcára.Hanem azokról,akik felszállnak a buszokra,és olyan részegek,hogy kapaszkodni nem birnak,valamint szó szerint rohadnak a bűztől,majd a koszos kezükkel,és a büdös kirohadt fogú szájukkal bele vigyorognak az arcomba, pofátlanul megkérdezi,hogy tudnék-e adni egy százast?Na én ezekről beszélek,csak a tisztánlátás végett.
2011. márc. 12. 17:29
 8/21 anonim ***** válasza:
56%
Értem,de ránézésre nem tudhatod, hogy a fogatlan száj,piszkos ruha mögött valójában milyen sors,milyen élet van.Én ilyenkor csak egy szegény,szerencsétlen embert látok.
2011. márc. 12. 17:33
 9/21 anonim ***** válasza:
35%
Ehh. A kérdezőhöz hasonló alakok miatt lennék néha inkább csörgőkígyó.
2011. márc. 12. 17:34
 10/21 A kérdező kommentje:

"Életüket ledolgozott nyugdijjasok,fedél nélkül tengetik az életüket?"

Ne nevetess már,a java része nincs ötven éves.Az egy más lapra tartozik,hogy 80-nak néznek ki,az alkohol miatt.Akik már ilyen állapotban vannak,azok szerinted mikor dolgoztak utoljára? Melyik évben?-szerinted?

2011. márc. 12. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!