Ha valakit sérteget és én súlyos testi sértést követek el ezért ellene, akkor őt is megbüntetik valahogy azért mert beszólt nekem? Vagy mire lehet ilyenkor számítani?
Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 18:06
1/9 anonim válasza:
Nem, a sértegetés nem tilos. Ellenben a súlyos testi sértés már nagyon is, azért megy a büntetés.
2/9 anonim válasza:
Bizony,bizony azért csúnyán megbüntethetnek,ha megütöd.Sértegesd vissza,mást ne csinálj.
3/9 anonim válasza:
A védekezés mértéke nem haladhatja meg a támadás mértékét.
4/9 A kérdező kommentje:
és ő azért nem kap semmit amiért sértegetett?
2011. febr. 18. 18:58
5/9 anonim válasza:
Jelentsd fel becsületsértésért, bizonyítsd.
6/9 A kérdező kommentje:
de van egy bizonyos idő ami után már nem tehetek feljelentést ha jól tudom
2011. febr. 18. 20:34
7/9 anonim válasza:
Nem, egyedül téged büntetnek meg.
8/9 anonim válasza:
max becsületsértésért feljelentheted, de semmi más egyébért, és azt meg bizonyítsd be
amúgy meg elhagyatott környéken ahol nem lehetnek szemtanúk minden további nélkül..... egy dolog hogy feljelent, de bizonyítsák rád
ahol meg többen vannak az a legjobb ha beszól neked hogy te visszaszólsz, ha meg esetleg neked megy akkor már ütheted, és a szemtanúk is állítani fogják hogy a kérdéses személy ment neked és nem fordítva
9/9 anonim válasza:
előző vagyok, kis kiegészítés.
ha neked megy akkor azért ne törd össze az orrát, mert akkor téged vehetnek elő, csak könnyű testi sértést okozhatsz neki, ilyenkor jobb inkább fogásokat alkalmazni pl egy kicsit hátracsavarod a kezét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!