Szüleim külön élnek. Milyen kedvezményekre vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
Szüleim fél éve külön élnek, édesanyámnak 8 általános végzettsége van.
Hallottam, hogy ez felvételinél többletpontot jelenthetne, vagy később magasabb támogatást kaphatnék. Hátrányos helyzetű vagyok? Nem részesülök gyermekvédelmi támogatásban, mert határon felül van az egy főre jutó havi jövedelem.
Mikre vagyok jogosult, és hogy lehet ezt elintézni?
2011. febr. 13. 16:31
1/2 anonim válasza:
A gyerektartásra biztos amig tanulsz,illetve az a szülő akinél laksz életvitelszerűen.Ha az egy főre jutó jövedelem meghaladja a törvényben előirt összeget,akkor szerintem másra nem.Kivétel a családi pótlék.
2/2 anonim válasza:
Különélés esetén semmi különleges nem jár, még gyerektartás sem, csak ha törvényesen el vannak válva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!