Kik csinálták a mai alkotmányt?
Jól megtanítottak az MSZP-sek (a gyílkosok,az MSZMP-sek szellemi ueódai hazudni. Illetve nem jól,mert ha jól hazudnál,nem rudnám,hogy hazidsz.A magam részéről ezt a témát befejeztem. a hazugok csak felbosszantanának.
De ne örülj . Isten minden hazugságot számonkér ,akármilyen hatalmas úr is valaki itt a földön.Ez az én örömöm.
nem értem, mi a bajod
Magyaro.-nak soha nem volt írott alkotmánya
ám 1949-ben úgy döntöttek, hogy írott lesz
ez a szovjet alkotmány magyar adaptációja
ez lett az 1949. évi XX. törvény
1989-1990-ben úgy döntött az akkori elit, hogy módosítja alkotmányt, demokratizál stb.
nem kapott új számot a törvény
de tartalma megválozott
új fejezetek kerültek bele
pl. alkotmánybíróság, önkormányzatok, köztársasági elnök, emberi jogok
Te kérdező, hogy hazugozhatsz le bárkit azért, mert a Google-ban keresel jogszabályt?
Aki ott keres, az meg is érdemli azt, amit talál.
Keresd meg a net-jogtárban az alkotmány szövegét, és nézd meg a hivatkozásokat, amelyek megmutatják, melyik paragrafus mikor változott.
Látni fogod, hogy az alkotmány minden egyes paragrafusa 1990-től kezdődően változott (ezek új szövegek tehát), kivéve a címét és az egysoros preambulumát, ezek maradtak csak meg az 1949. évi szövegből.
Az alkotmány tartalmilag tehát a rendszerváltást követően jött létre, csak a jogszabály számozása maradt a régi.
De ezt mindenki tudja, akinek valaha köze volt jogi tanulmányokhoz; akinek nem volt köze, annak a véleménye erről amúgysem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!