Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Öregotthonból csak az a...

Öregotthonból csak az a személy viheti ki a hozzátartozót, aki bevitte, vagy aki gondját viseli? SoS

Figyelt kérdés

Bevitték még októberben,de nagyon szeretne hazajönni.Aki benyomta,nem hajlandó aláírni,és a testvérének azt mondta,hogy ő nem viheti ki,mert nem ő rakta be.

Hogy lehetne kihozni,ha aki berakta,nem engedi?

A papírjára ráíratták,hogy 24órás felügyeletre szorul,pedig ez nem igaz,csak azért kellett,hogy az otthonba egyből bevegyék,és ne kelljen várni.

2011. febr. 6. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy pillanat!!Hány éves?Van gondnoka?Van önálló lakása?Önálló nyugellátása?Milyen otthonba dugták?Mert ezek egyáltalán nem mindegy dolgok.Nincs önálló akarata?
2011. febr. 6. 20:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már. Az öregotthon nem egy börtön, nem korlátozhatják a személyes szabadságát, ha egyébként ki akar jönni és van is aki kivegye.
2011. febr. 6. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már. Az öregotthon nem egy börtön, nem korlátozhatják a személyes szabadságát, ha egyébként ki akar jönni és van is aki kivegye. A történetnek semmi köze ahhoz ki rakta be.
2011. febr. 6. 20:13
 4/11 anonim ***** válasza:
55. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabadságra és a személyi biztonságra, senkit sem lehet szabadságától másként, mint a törvényben meghatározott okokból és a törvényben meghatározott eljárás alapján megfosztani.
2011. febr. 6. 20:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezért kérdeztem,hogy van önálló akarata?De infó nem jön.
2011. febr. 6. 20:57
 6/11 A kérdező kommentje:

Van,teljesen ellátta magát,csak volt/van egy kis babrája,kitalál dolgokat a somszédról,ezért a lánya bedugta,a másik lánya nem tudott mit csináli,mert rávették,hogy bemenjen,közben a lánya,aki bedugta,a fiait is ellen fordította.

Nem engedik ki az otthonból,csak ha a lánya(aki bedugta) alá nem ír.Ez így igaz,vagy akár én is kihozhatom?(elmúltam 18)És ha fogadok egy gondozót,aki mindig vele van,és íratok egy eltartásit,akkor ezzel meg lehet akaályozni,hogy újra bedugják?

voltunk nálla,és másfél óráig csak azt hajtotta,hogy jönne haza,de nem engedik.

Mint írtam,24 órás felügyeletre szorul.Ez nem igaz,csak hogy eltegyék láb alól lepénzelték(?)a dokit,hogy ráírja.

A lényeg az volna,hogy minnél hamarabb ki lehessen hozni,mert bele fog őrülni,ha otthagyják.

2011. febr. 6. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Elég zagyvalékos,de miért nem az otthon vezetőjével beszélsz?A gyerekeinek valami joguk azért csak van,az idős anyjuk/apjuk sorsát irányitani,ha aláirást kérnek.Lehet valamelyiknek kell a lakás,és tovább nem tudott várni,namármost,ha te kihozod gondolom a sajátjába menne.Ezt meg a gyerekei nem akarják,nem véletlen.
2011. febr. 7. 02:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Kötnél vele egy eltartásit?-most olvasom.És gondozót vennél fel mellé? 24 órában?Szerintem neked is lakásproblémáid vannak,az egész napos ápolási dij,kb.4-5000 Ft/nap,csak nappalra.
2011. febr. 7. 02:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Én egy öregotthon irodáján dolgozom. Még most kerültem oda nem régen. Ha nem késik, holnapra megkérdezem neked az igazgatónktól, hogy, hogy is van ez. Én töltöttem ki egy bácsi papírjait a beköltözéshez, és azon rajta kell lennie a hozzátartozóknak. Nem hinném, hogy csak az viheti el, aki betette, hisz egy embernek több gyereke lehet, és bármelyik, bármikor magához veheti. Annyi kell, hogy szerepeljen a hozzátartozói listán, és/vagy igazolja, hogy Ő, igenis közeli hozzátarozó.
2011. febr. 7. 14:11
 10/11 A kérdező kommentje:

Nincs lakásproblémám,van házam!

Csak amikor egy majdnem 90 éves ember azért sír,mert bedugta egy lyukba a"jószívű kislánya",akkor elgondolkozom rajta,hogy hogy is lehetne kihozni.

Van neki háza,csak oda menne vissza,és ő kérte,hogy fogadjunk mellé.Nem hivatalos gondozót,azt mondták neki,50EFt-ból megvolna,és csak a saját házába van,az otthon majdnem 100.000Ft.

2011. febr. 7. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!