Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megszerezhetem -e tőle a...

Megszerezhetem -e tőle a rezsi pénzt?

Figyelt kérdés

Albérlő utolsó hónapban nem fizetett rezsit, lelépett úgy. Mit tehetek ekkor? Ugyan szerződést kötöttünk, de azt is mondhatja, hogy már fizetett, és nem tudom semmivel sem alátámasztani, hogy nem. Mit tehetek? Biróság, rendőrség?

Van -e értelme?

2011. febr. 5. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Van! Kérsz a bíróságtól egy fizetési meghagyást(a bizonyítékaid alapján), Őt kiértesítik erről és ha nem lép semmit az ügyben, akkor jogerős lesz a követelésed, amit egy önálló bírósági végrehajtó be tud rajta hajtani. (fizetésletiltás, autó v. ingatlan lefoglalás)

Ha fellebbezéssel él a bíróság felé, akkor meg a Te bizonyítékaid ellen kell bizonyítania azt, hogy már fizetett. Ha végeredményben csak az Ő szava lesz a tiéd ellen, akkor esetleg elbukhatod!

2011. febr. 5. 13:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezért kell mindig minden pénzátvételről KÉTPÉLDÁNYOS átvételi elismervényt csinálni. Egyet neked egyet a bérlőnek.

Így te be tudod mutatni, hogy tessék, ittvan 11 hónapnyi átvett rezsi befizetés, a 12. hónap nincs befizetve. És ha nem tudja bemutatni a bérlő az ő szelvényét, hogy befizette akkor nyertél.

2011. febr. 7. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!