Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan igazolhatom a Légpuskám?

Hogyan igazolhatom a Légpuskám?

Figyelt kérdés
A légpuskám 5,5mm-es német gyártmányú, szimplarugós, távcsöves , nem fegyverboltban vettem és ezért nincs is róla papírom, de biztosra tudom h 7,5 Joule alatti. Ha utcán fegyvertokban szállítanám és 1 rendőr megállítana mivel tudnám igazolni hogy valóban nem engedélyköteles a fegyverem (szerenék vele , lőtérre menni és precízre belövetni:S).
2011. jan. 31. 00:30
1 2
 11/11 doboszoli ***** válasza:

Szóval a Liderekről.

Nem akarom elvenni a kedved, de nagyon "belenyúltál".

Ennek a puskának, semmi köze a németekhez, olcsó kínai hulladék. Rá is van írva: "Germany System".

Pongrácz mester (ponggi) szerint annyit szabad kiadni érte, amennyi kidobni való pénzed van.

Szinte mind 7.5 J fölé van méretezve, ami a hatályos törvények szerint lőfegyvernek minősül, büntetési tétele rossz esetben 2-8 év.

Nyíregyházi piacon, mennyiségtől függően 3-5000 Ft-ért árulják.

Silány anyagokból készült puskában van egy erős rugó. A tapasztalatok szerint hamar szérugdossa a puskát, kidobósra. Továbbá, miután nincs határoló racsni a felhúzó szerkezetben, anyagtörés esetén töltéskor az ujjadba kerülhet.

Hidd el, nem fikázni akarom, a jó szándék szól belőlem.

Azt tanácsolom, mielőbb szabadulj meg tőle, akármennyiért, és vegyél egy (4.5-ös!!) magyar LP, LG, típust, vagy egy régebbi, jó állapotú Slaviát. Slaviából olyat keress, amin még Csehszlovákia felirat van, azok örök életűek.(12-15 ezer)

Ha többet tudsz rászánni, egy HW, egy Diana lehet jó választás.(30 ezer felett).

Az 5.5-ös kaliber 16-20 Joul alatt, a kis energia miatt felejtős.

Még egyszer mondom, nem fikázni, segíteni szeretnék, a Te érdekedben, aztán dönts belátásod szerint.

2011. júl. 7. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!