Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesapámé a ház, amiben...

Édesapámé a ház, amiben lakunk, de gondok vannak?! Bőv. Lent

Figyelt kérdés

Szóval a gyerekeimmel,és párommal édesapám házában lakunk,ők külön.Mostanában tudtam meg,h adósságok miatt lehet h behajtanak,és akkor innen visznek mindent abban az értékben ami a tartozásuk.Mivel apám nevén van a ház.

Mit tudnánk mi csinálni,h amiért mi dolgoztunk meg,azt ne vigyék el miattuk? Lehet emiatt ügyvédhez fordulni,esetleg lehitelesíti,h mi a mienk?

Minden megoldás érdekel.Fontos lenne!

Köszönöm.

2011. jan. 19. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindent ami mozdítható vigyetek el egy haverhoz!

A végrehajtó azzal, hogy tőled is foglal az apádra akarnak hatni! Így többen zaklatják a fizetés miatt!

Sajnos ez van.

Egyik ismerősöm a haverjával elment dolgozni. Közben megjelent nála a végrehajtó, és foglalás alá vette a haver a ház előtt parkoló autóját!

2011. jan. 19. 19:07
 2/6 anonim ***** válasza:

És mi van, ha az autót zár alá veszi? Igényper, de ha a helyszínen igazolja a tulajdonjogot, akkor máris a végrehajtó ellen léptek mattot...

A lényeg: a javak tulajdonjogát kell igazolni, ezt lehet számlával, tanúkkal stb. Ha ezek rendelkezésre állnak a végrehajtó nem vonhatja zár alá őket.

2011. jan. 19. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:

"Ingóság végrehajtás esetén a foglalás menetét a végrehajtó határozza meg. A foglalási jegyzőkönyvben fel kell sorolni azokat a vagyontárgyakat is, amelyek nem az adós tulajdonát képezik, illetve mentesek a végrehajtás alól."

Szépen állnánk, ha a ti vagyontárgyaitokra is kiterjedne a foglalás! Ilyen alapod a szomszédét is vihetnék.

Nem hiszem, hogy kellene a jelenlegi stádiumban ügyvéd, elég két tanú, aki igazolja a tulajdonotokat képező ingóságokat.

Nyugi, ha nem értesz valamit, írjál.

2011. jan. 19. 19:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Én is ezen vagyok,h milyen jogon vinnék el az értékeinket,mikor nem is lakunk egy fedél alatt velük...

És ez a tanúzás hogy megy? Előre kell írni egy listát,amit aláíratunk tanúkkal,vagy hogy? És hogy megy ez az egész ha véletlen beállítanak a végrehajtók - amiben bízom,h nem - ,mit csinálnak? Rögtön vinnének mindent,vagy előbb felírják,h mi vihető (amit írtál jogot)?

2011. jan. 19. 19:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem van saját autóm,az én nevemen van a törzskönyv. Akkor ezt alapból nem zárolhatják,ugye? Vagy mégis?
2011. jan. 19. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, semmit nem visznek el.

Ha van a lakásban olyan ingóság, amiről feltételezheti a végrehajtó, hogy édesapádé, akkor sem viszi el. Így szól a törvény: "A lefoglalt ingóságot az adós őrizetében hagyják, ha vélelmezhető, hogy az adós nem őrzi meg, azokat, akkor a végrehajtó a lefoglalt tárgyakat zár alá veszi. Amennyiben a foglalástól számított 15 napon belül a tartozás nem kerül kiegyenlítésre a végrehajtó gondoskodik az ingóság értékesítéséről." Ez alatt a 15 nap alatt is fel lehet függeszteni a végrehajtási eljárást.

Könyörgöm, ne parázz!

2011. jan. 19. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!