Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánnyugdijban maradók, mi...

Magánnyugdijban maradók, mi lesz, ha lerokkanok?

Figyelt kérdés

Szóval én maradnék, magas a bérem, de még viszonylag sok évem van hátra, ahogy számolgattam, rosszabbul nem járok, ha maradok a magánban. Csak most felmerült bennem, hogy mi van, ha esetleg lerokkanok? Akkor az eddigi pénzem nagyon hamar elfogyna a rokkant nyugdijamra, több pénzt meg már nem tudok gyűjteni.

Az államiban meg ugye kapnám szépen halálomig a rokkantnyugdijat.

Tudtok erről a részről valamit? Utánajárt valaki?

2011. jan. 10. 11:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Elárulnád, hogy van-e okod a rokkantságtól félni?

Mert mondjuk anyukámnak, aki több, mint 25 éve pedagógus és a stressz egy csúnya lumbágót hozott elő nála, ami akár egy kezdődő gerincsérv jele is lehet, neki van oka ettől tartani, de neked van okod? Vagy csak feleslegesen rettegsz? Ha az utóbbi, akkor sajnálom azokat, akikkel együtt élsz, mert ezt nehéz lehet elviselni.

2011. jan. 11. 22:56
 12/13 A kérdező kommentje:

Elárulnád, van-e okod velem gúnyosan beszélni?

Megköszönöm.

A rokkantság azért jutott eszembe, mert a szomszédban él egy 45-50 közti nő, aki egyszer átment a zebrán és ott elütötték. Eltörtek a lábai, újra tanult járni, stb. Borzalmas volt, amin végigment. Nagyjából helyrejött (1-2 év), újra munkába állt, majd ekkor ÚJRA elütötték. Sajnos most már olyan mérvű lett a sérülés, hogy nem fog tudni SOHA felépülni ebből. Tehát le is százalékolták. Aztán kutya baja sem volt mondjuk 3 évvel ezelőtt. Ereje teljében lévő, viszonylag fiatal nő volt.

Értelmes ember kalkulál a saját nem várt halálával, a saját nem várt lerokkanásával és ezeket is beleteszi a serpenyőbe, mikor dönt. És akkor nem fog koppanni sem ő, sem a gyerekei... Vagy nem akkorát.

Várom a válaszodat, miért kell gúnyolódni velem és a családommal.

2011. jan. 12. 08:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Ide figyelj, te nagyon bajba jutni akaró idióta! Ha úgy élsz, hogy mindentől rettegsz, akkor gyakorlatilag az utcára se menj ki, mert talán elütnek, de a lakásban se maradj, mert lehet, hogy leomlik a tető hirtelen.

Ne haragudj, de én úgy élem a mindennapjaimat, hogy a mai is lehet az utolsó, de nem gerjesztem magam azzal, hogy baj lesz, többször majdnem ütöttek már el zebrán, zöld gyalogos lámpánál, törhettem volna már számtalanszor csontom, annyit estem, de tudod, én inkább úgy készülök fel a bajra, hogy valamilyen formában tartalékolok, amit nem költök el azonnal, azt mindet félreteszem, és ez mindig így lesz, aztán ha jön a baj, akkor legyen miből. Tudom, mondtad, neked ez kevés, nekem is az lenne, de attól jobb lesz, ha rettegek a bajtól? Tudod, hány "alibi-rokkant" kap rokkantnyugdíjas ellátást, meg igazolványt, amit használhat a rokkant parkolóba, csak mert lefizették az orvost? Állambácsira én semmiben nem óhajtok számítani, mert ésszerűtlen és logikátlan döntéseket hoznak, nem csak most, az elmúlt 20 évben is. A felülvizsgálathoz vagy nincs kapacitás (akkor vegyenek fel több embert, van elég munkanélküli), vagy lusták, de inkább arra lenne szükség, mint a mostani intézkedésekre.

Az viszont részedről (és minden állampolgár részéről) nem megoldás, hogy rettegsz. Ha félsz valamitől, nem koncentrálsz arra, amivel meg tudnád akadályozni, mert az agyad le van foglalva a félelemmel, és észre se veszed a megoldást. Én inkább a megoldások embere vagyok, és talán ezért nem törtem soha csontom és ezért nem ütöttek még el soha, csak mert én figyeltem, az autós nem.

2011. jan. 15. 10:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!