Büfékocsit szeretnénk venni és üzemeltetni milyen papírok kellenek hozzá?
Nagyon fontos lenne!!
én úgy hallottam hogy kell hozzá egy kiindulási pont ez tényleg igaz?
Izgalmas lesz, én 5 éve csináltam.
Szóval:
Vásárolsz egy lakókocsit, vagy készre berendezett büfékocsit. Ami a lényeg: csak rendszámos lehet, mert le kell vizsgáztatni,(kötelező, súlyadó stb), és a neveden kell lennie, hogy majd kapj működési engedélyt.
Át kell vennie az ÁNTSZ-nek, (előre kérd ki az elvárásaikat)
A Tzoltóság engedélye is kell, amit díjmentesen adtak anno, de kell egy 6kg-os ABC poroltó, valamint egy érintésvédelmi tanúsítvány. Olyan villanyszerelő mester adhatja ki, akinek tűzvédelmi vizsgája is van. Elég kevésnek van, ezért jól megkéri az árát.
Ha minden szakhatósági engedély ok., akkor váltasz egy vállalkozóit, adószámot kérsz, könyvelőt alkalmazol, pénztárgépet veszel.
A működési engedélyt az önkormányzat adja. Ha mozgóbolt lesz, akkor azon települések jegyzőinek kell a hozzájárulása (egyenként) ahol működni akarsz, ha stabil, akkor emellett egy telephely szükséges, vagyis a magánterület tulajdonosa írásban hozzájárul, hogy a területén kereskedelmi tevékenységet folytass.
Ha alkoholt is akarsz forgalmazni, akkor a VPOP engedélye is kell, de ezt mozgóban nem engedélyezik, stabilban viszont az Önkormányzat általában nem ad engedélyt, mert épületnek veszik, és "nincs benne a (nem létező) rendezési tervben.
Ha most elindítod a dolgot, kis szerencsével őszre boldog vállalkozó lehetsz. A kocsi árán kívül olyan 300 ezret kalkulálj költségként.
Ha valami nem tiszta, kérdezz, ha tudok segítek.
Rosszul írtam, 5 éve csinálom. Rokkantnyugdíj mellett. Mielőtt valaki nekem esne, hogy csaló vagyok, mondom, hogy a nyugdíjam 63 ezer forint, 50 évesen, és ugyanolyan boltban vásárolok, mint az államtitkárok.
Na szóval, én ezt szezonjelleggel csinálom, egy festői szépségű horgásztó partján, Hevesben. Május 1-től a hideg beálltáig. Úgy oldottam meg, hogy a kecske is jóllakjon, magánterületre tettem, kiszedem alóla a kereket, leszedem a vonórudat, felbakolom. Így mobil marad, tehát az önkormányzatnak megfelel, de mégis "mozgásképtelen, (magyarul fogható, ellenőrizhető), így a VPOPnak is jó.
Üdítőt, sört, kávét, páleszt, jégkrémet, cigarettát tartok. Aki ellenőrizhet: önkormányzat, ANTSZ, Fogyasztóvédelem, Tűzoltóság, VPOP, Munkaügyi Felügyelet.
A könyvelővel meg kell állapodni, (10-12e/aktív hónap+ bevallás), a kocsi súlyadója, biztosítása évi 25 körül.
Ötezer párszáz /hó a járulék, nyugdíjasnak.(a passzív hónapokra is, de el lehet menni ezalatt passzív táppénzre)
Ha nyugdíjas nevén van, neki mindig ott kell tartózkodni nyitvatartási időben, ill. Téged alkalmaznia kell, ha te dolgozol. (az, hogy mit vállalsz be a te döntésed) Ha alkalmazottként vagy, akkor a járulék öl meg.
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.
A tegeződés ezeken a közösségi oldalakon magától értetődő, kortól, nemtől, beosztástól, rendfokozattól függetlenül.
Sok sikert a vállalkozáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!