Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az ügyvéd elkéri a honorári...

Ha az ügyvéd elkéri a honoráriumot, abba mi tartozik bele?

Figyelt kérdés

Anyum ügyében érdelene a dolog.

Az ügyvéd(je)40 e ft-ot kért tőle.

Most 10-én kell menni anyunak a rendőrségre.

Én megyek vele, de ugye én nem intézkedhetek, stb...

Ő a sértett fél, ő tett feljelentést.Hívta az ügyvédet, hogy akkor 10-én találkoznak,ott a rendőrségen.Erre az ügyvéd, hogy ő nem biztos hogy el tud menni, meg blabla...

minek menjen, mert az úgysem lehet, hogy anyum jöjjön ki rosszul az ügyből.

Itt mondom el, hogy 73 éves, beteg, memóriatzavaros, stb....

Ilyenkor az ügyvédnek nem az a dolga, hogyha már megkapta a pénzét, akkor személyesen képviseli az ügyfelét?Meg az áll a levélben, anyunak nem is kötelező elmenni, megteheti ezt csak a képviselője is.

Nekem, furcsa, hogy még anyum könyörög, meg hogy majd külön még honorálja neki.

Erre kérte a pénzt nem?

2011. jan. 3. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez mindig alku tárgya.
2011. jan. 3. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Most nem vagyok képben.Elkért 40 e forintot,és a rendörségre nem akar bemenni,ill bekisérni anyudat?Akkor mire kérte a pénzt?Ezt én személyesen kérdezném meg tőle a helyedben.Kapott erről valamilyen iratot amiben szerepel az összeg átvétele?Pár éve én is jártam hasonlóképpen,csak én visszakértem a pénzt mivela tárgyaláson aludt, a pert elvesztettem.Majd a birósági folyóson kérte volna a következő részletet.Nem hogy nem kapta meg de az elsőt is szépen vissza adta.
2011. jan. 3. 13:41
 3/4 doboszoli ***** válasza:
Ha nem teszi a dolgát, fordulj az illetékes Kamarához.
2011. jan. 3. 19:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, így van.40 e ft-ot kapott anyutól, és igaz konkrétan nem mondta hogy nem megy be, dehát hadovál össze vissza, hogy így meg úgy....

Ma beszéltem anyuval, és mondta hogy megint felhívta, és kérte menjen vele.Azt mondta majd meglátja, meg stb....akkor mondta neki anyu, hogy majd honorálja...Brrrrrr.Gondolom ő is kapott levelet, de ezek szerint nem járt az irodájában..

Csak azt hajtja, hogy ő nem lehet vesztes.Dehát anyu nincs olyan állapotban, hogy egyedül képviselje magát.Én meg csak a portáig mehetek....Ezért van/lenne ő.

2011. jan. 3. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!