Januártól tényleg nem kapok már gyes-t?
Figyelt kérdés
8 órában dolgozom gyes mellett.Azt hallottam januártól már csak 4 órában lehet gyes mellett dolgozni.Elveszítem a gyest?2010. dec. 8. 16:45
2/10 anonim válasza:
Várhatóan elveszited. Még nem szavazták meg, de nem túl valószinű, hogy lényegi változtatás lenne a tervezeten.
3/10 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy ha valaki dolgozik az miért kap gyest. A gyes lényege, hogy az ember otthon legyen a gyerekével.
4/10 anonim válasza:
Igen, ha elfogadják, akkor így lesz. Amúgy tényleg azért van a gyes, hogy az ember otthon legyen, csak sajnos gyerek mellett önmagában nagyon kevés az a pénz.
5/10 anonim válasza:
Ez a tartósan beteg gyerekekre járó gyesre is vonatkozik?
6/10 anonim válasza:
igen,nem fogod kapni, de szerintem is tök jogosan. Pontozzatok le de eddig sem kellett volna kapnod 8 órás munka mellett. Felháborítóak az ilyen emberek. Örülnél inkább ,hogy van munkád nem azon kell hisztizni ,hogy nem lesz gyesed
7/10 anonim válasza:
Ha megszavazzák, akkor valóban elveszik a gyes-t. Igazából szerintem nem is ez a nagyobb probléma, mert valljuk be, 25ezer forinttal ki lehet törölni a feneket a gyerek(ek) mellett, hanem, hogy így elveszti az anyuka a kirúgás elleni védelmet, ugyanis csak addig nem rúghatják ki az édesanyát, amíg jár a gyes. Az én édesanyám pl. ettől retteg, és ezért volt jó, hogy a kistestvérem miatt még jár neki a gyes, és mellette dolgozik.
8/10 anonim válasza:
A törvény régóta nem úgy szól, hogy a gyes adna védettséget, a védettség a gyestől FÜGGETLENÜL a gyerek 3 éves koráig jár.
Anyukád megnyugodhat, kedves válaszadó!
9/10 anonim válasza:
3 éves korig igen, de egyes esetekben (ilyen az öcsém is) a gyes 3 éves kor felett is jár x évig, és ez a plusz gyes már védettséget ad.
10/10 anonim válasza:
Otthon végezhető munkára továbbra is jár, ha jól tudom. Viszont tényleg nem értem azt, ha valaki 8 órát (+ebéd+utazás) nincs a gyerek mellett, akkor miért kap ugyanannyit, mint aki otthon van mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!