Lehet még olyan pincét csinálni, mint régen, hogy nem a ház alatt, hanem a kert alatt? Régi parasztházak udvarán szokott lennni.
És mit kell erről tudni?
Mekkorát,milyen mélyre(minél mélyebbre szeretném,a hőmérséklet miatt)stb lehet?Rendeletet írnátok?
Jó mérnököt kell megbízni vele, mert ha kifogsz egy talajvíz vagy egyéb forrást, könnyen föld alatti víztárolóvá válik. Ott lent ugyanis már nincs hová elvezetned a vizet.
Amúgy tetszik az ötlet, én is gondolkodtam már hasonlóban.:)
Hát,mérnököt nem fogadnék,mert a gatyám is rámenne,de tervrajz,ha kell,és ásnék egy lyukat,körbe,alul-felül beton.A föld alatt szeretném,a lehető legmélyebben, rácsosnak szeretném az egész alját,és kb 3,5m belső magasság a rács alatti résszel együtt.A rács alá folyhatna le a víz,és onnan egy szivattyúval ki lehetne nyomatni az árokba,nyáron locsolásra.Mindenhol leszigetelnénk,a lehető legjobban.Mivel mélyen lenne,ezért kéne fűteni is,amit nyárom napkollektorral,télen még nem tudom,mivel lehetne a lehető legolcsóbban megoldani.Amúgy siklókat szeretnék ott tartani,mert nem tudnám a házba hova tenni őket,és van,aki fél is tőlük.Sajnos még nincsenek.
Ez az egész is még csak terv,mert még nem is érdeklődtem a helyi önkormányzatnál,ki sem számoltam,mennyibe lenne,és igazából pénzügyileg sem állok olyan jól,hogy milliós vállalkozásokba kezdjek.Ez csak felvetés volt,és valószínű,hogy nem is lesz megvalósítva soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!