Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szólnátok hozzá, ha az...

Mit szólnátok hozzá, ha az iszlám lenne a kötelező vallás egész Magyarországon és a sharia ( iszlám jog) lenne az irányadó törvény?

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 18:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%

Úgy érted hogy kivégeznék a gyilkosokat, nemi erőszaktevőket, kábítószer-csempészeket és kereskedőket, a tolvajok kezét pedig levágnák?

Mert ez így önmagában nagyon is jól hangzik.

2010. nov. 18. 21:54
 12/26 UM4 ***** válasza:
73%

kötelező vallást elvből elutasítok, még "ajánlottat" is

az lenne a legviccesebb amikor egymillió alkoholistának betiltják a szeszt, meg hirtelen sok tolvajnak levagdosnák a kezét :)

az iszlám jogban nem a szigora a poén hanem h betartatják

úgy a mostani törvények is tűrhetőek lennének

2010. nov. 18. 21:54
 13/26 A kérdező kommentje:
Szerintem sok bűnöző meggondolná mit tegyen és mit ne, és a "közbizonytalanság" is javulna ezáltal..
2010. nov. 18. 22:00
 14/26 anonim ***** válasza:
73%
Már miért lenne? Ezer éve keresztények vagyunk.
2010. nov. 18. 23:06
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Az iszlám eleve nem lehet kötelező vallás, mert az ellentmond az iszlám természetének. A Korán 2:256 kimondja, hogy "nincsen kényszer a vallásban", s ez leginkább a vallás felvételére vonatkozik.

Az iszlám állam pedig elismeri, támogatja a vallási kisebbségeket.

A saria pedig nem törvénytár. A saria arab szó utat jelent, s ez az iszlám életmódja, a muszlim ember életét szabályozó előírások rendszere.

2010. nov. 18. 23:34
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

Ha ennyire tetszik az iszlám, bármikor csatlakozhatsz az egyházhoz: XI. kerület Bartók Béla út.29 szám alatt Dar Assalam mecset.

"Az iszlám állam pedig elismeri, támogatja a vallási kisebbségeket"

- Nem egészen így van. Nézzük csak mit is jelent a dzsihád szó:

"A dzsihád szó arabul igyekezetet, erőfeszítést jelent. A közvélekedésben helytelenül úgy is ismert, mint az iszlám hatodik pillére. A Korán Allah útján való hadakozásként említi, és a szövegkörnyezettől függően hol fegyveres harcot, hol erkölcsi, morális törekvést ért alatta. Mohamed próféta sikereinek kezdeti szakaszában, amikor még csak a pogány mekkai oligarchia ellen küzdött, inkább morális jelentéssel bírt, később a szó konkrét (fegyverrel történő harc) tartalommal telítődött.[26] Ennek egyik alapja a Korán egy szúrája[27] amely arról ír, hogy az Isten ügyéért harcolók magasabb rendűek az otthon maradottaknál, mert bár Allah előtt minden hívő egyenlő, az igaz ügyért harcolók („akik Allah nevében harcolnak javaikkal és életükkel”) különös kegyben részesülnek a végítélet napján." (wikipédia)

Szóval az iszlámban sem viszik éppen túlzásba az egyéb vallásúakkal szembeni türelmet. De ha körülnézel, éppen elég fanatikus iszlám terrorista van a világon. Mit gondolsz ezek a Korán parancsa ellenére gyilkolásznak???

Pedro

2010. nov. 19. 01:44
 17/26 anonim ***** válasza:
85%

A vallásszabadság betiltásával vége is lenne a demokráciának, vagy ha úgy tetszik, a látszatának. Milyen jogon erőszakolnak rám egy olyan vallást, amiben nem hiszek? Vagy most visszaugrunk a felvilágosodás előtti időkre, és az államot ismét egybekötjük a vallással, aztán jön majd az iszlám inkvizíció, és be nem bizonyított dolgok alapján fogunk ítélkezni? Mert Allah - aki sokak szerint nem is létezik - ezt meg azt mondja?

Nagyon könnyű kiemelni az iszlám jog előnyös oldalát, de ne legyünk szűk látókörűek. Nézd meg, hogy élnek az emberek, főleg a nők az iszlám országokban, ahol igencsak gyakori az önbíráskodás, és azonnal rájössz, hogy nem is kell nekünk a sharia.

És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok ateista, de soha nem támogatnám, hogy a vallásom alapján hozzunk törvényeket. Az ugyanis nem IGAZSÁGOS. És ha már az igazságot is eldobjuk, mit akarunk még?

2010. nov. 19. 10:45
 18/26 anonim ***** válasza:
a magyar emberre nem lehet ráerőszakolni semmilyen vallást. anno a kereszténységet is csak generációkkal a hivatalos államvallássá nyilvánítás után lehetett ország szintűnek nevezni. Én, bár keresztény vagyok, utálom a kereszténységet, de a zsidó, iszlám, hindu, stb. vallást sem kedvelem. A zsidót kifejezetten utálom,jobban mint a kereszténységet, a többibe annyira nem ástam bele magam, fő tanokat tudom, de nem igazán tetszenek. Igazából én akarok hinni egy jó Istenben is, nem csak egy rosszban, csak eddig még nem igazán adott rá okot. Szóval jelenleg ott tartok, hogy remélem nincs, mert ha mégis, akkor remélem nagyon jó kifogása van, eddigi életemmel kapcsolatban.
2010. nov. 19. 19:15
 19/26 anonim válasza:
A VII. kerület kiürülne!Egyébként nem zavarna vannak benne tök jó dolgok.De nem hiszem, hogy követném, hisz a keresztény vallást sem követem.
2010. nov. 23. 14:17
 20/26 anonim ***** válasza:
50%
Ez mind nagyon szép és jó, hogy büntető szankciót hogy alkalmaz az iszlám jog, de ha konkrét példát mondok családi jogra, esetleg a nőkre, akkor nem is lesz annyira jól szabályozott jogrendszer. Az iszlám jogkörben a férfi ha háromszor közterületen hangosan kijelenti, hogy felbontja a házasságot a nővel, akkor elvált lesz. Szaúd-Arábiába a nők nem vezethetnek autót. És nem lebecsülni szeretném az iszlám jogot, de elég régi keletű, modern változásokra nem képes...
2010. nov. 26. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!