Milyen juttatások járnak/maradnak meg majd a válásom után?
Figyelt kérdés
44éves nő vagyok, 2 fiam van (13 és 15 éves), és a válás után úgy néz ki, a volt férjem marad az ingatlanban a gyerekekkel, akiknek az is marad a bejelentett lakhelyük. Én költözöm el, de nem váltott felügyelettel, hanem részemről heti 3x-i kapcsolattartással, plusz kéthetenkénti hétvégével. Fizetek majd gyerektartást, ill minden nagyobb kiadás felesben megy. Eddig nekem járt a családi pótlék, a családi adókedvezményt pont idéntől osztjuk meg (ezt eddig a volt férjem vette igénybe). A kérdésem az, hogy miután kimondták a válást, mire tarthatok a továbbiakban is igényt? Családi pótlékra nem, de az adókedvezmény megegyezés kérdése? Illetve mi a helyzet majd az anyák szja-mentességével? Ez utóbbi mindettől független, jogosult leszek rá? Köszönöm szépen!tegnap 16:10
1/4 anonim 

válasza:

Egyikre sem. Adokedvezmeny annak jár, aki q saját háztartásában neveli a gyereket és ez a férjed lesz
2/4 anonim 

válasza:

"Illetve mi a helyzet majd az anyák szja-mentességével? "
Se négy gyereked nincs, se 30 alatti nem vagy, nyilván nem jár az sem
3/4 A kérdező kommentje:
És az anyák szja mentességére (majd 2027-től) igényt tarthatok, ez mindettől független?
tegnap 16:21
4/4 anonim 

válasza:

Ha lesz ilyen törvény elfogadva és megfelelsz q feltételeknek, akkor nyilván
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!