Mennyire szokott büntetni a NAV ha 4 órára voltam bejelentve, de a nem hivatalos fizetésem ki nem fizetése esetén feljelentem a munkáltatóm?

" feljelentem a munkáltatóm?"
Te önmagad akarod feljelenteni...

A nem hivatalos fizetésed nem létezik, semmilyen jogalapod sincs, hogy követeld. Nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy volt borítékos pénz és mennyi volt. Viszont ilyen esetben a munkavállaló is benne van az adócsalásban, tehát akármi is történik, téged biztosan megmázsálnak.
Nem vagyok közgazdász, de számomra úgy néz ki, nem ez az év üzlete.
Minden beszélgetésünk, havi elszámolásunk megvan viberen.
1 évet dolgoztam itt mert muszáj volt

Oke, de neked miért jó, ha esetleg eljàrás indul ellened emiatt és nem kapsz utána erkölcsi bizonyítványt adócsalás miatt?
Lépjél tovabb a főnöködön.

"Minden beszélgetésünk, havi elszámolásunk megvan viberen."
Magyarul te is tudtál az adócsalásról, részt vettél benne és még bizonyíték is van rá.

"Minden beszélgetésünk, havi elszámolásunk megvan viberen"
Ez jelen esetben neked nagyon nagy szívás, mert bizonyítod, hogy tudtál az adócsalásról.
Azt, hogy mennyire bünteti a NAV a céget, nem tudom: a bizonyíthatóan elmaradt adót be kell fizetnie, az ezen felüli bírságot nem tudom. Viszont az biztos, hogy te egy k***a forintot sem fogsz megkapni az elmaradt borítékos pénzedből, tehát neked ebből semmi jó nem származhat. Lépj tovább, keress normális munkahelyet.

Kérdező, évekkel ezelőtt egy rokonom akkor jött rá, hogy valójában nem is volt bejelentve, amikor beteg lett és hosszú táppénzre kényszerült. Kiderült, hogy ő minden hónapban olyan bérpapírt kapott amin szerepelt hogy mennyi járulékot, adót, egyebet vontak le tőle, de igazából ő is csak valami részmunkaidőre volt bejelentve teljesen más összegekkel.
Akkor ő pereskedett velük az elmaradt járulékai miatt és persze a hatóság is elkapta a céget - de nekik ez nem sokat ártott. Viszont rokonom csak annyit nyert, hogy az utólag befizetett járulékai miatt magasabb táppénzt kapott - később kifizetve sok hónap után.
Ha te tudtál a csalásról az téged tettestárssá tesz. Nem fogsz kapni semmi pénzt a cégtől csak büntetést emiatt. Ezért nem szabad feketén dolgozni mert akkor így jár akit átver a munkaadója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!