Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hányszoros állampolgár lehet...

Hányszoros állampolgár lehet valaki?

Figyelt kérdés
Határontúli magyar vagyok, természetesen szeretném beadni a magyar állampolgárságra a kérelmet. Esetleg ha később kiköltözöm mondjuk pl. Angliába ott felvehetem az ottani állampolgárságot vagy le kell mondjak valamelyikrol(mondjuk az itthoniról)?
2010. nov. 9. 18:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy két ország állampolgára lehet maximum valaki. (kettős állampolgár)
2010. nov. 9. 19:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én tudok hármas állampolgárságról is (ismerem az embert, tehát nem az ismerősöm unokatestvérének a szomszédja :D), de azért nézz utána...
2010. nov. 10. 12:36
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg akármennyi..

Magyarországon születsz: angol anyuka + magyar apuka..

Kettő állampolgárság pipa.

Elveszel egy amerikait, 5-7 év alatt jó esetben amerikai állampolgár vagy.. Harmadik pipa..

Visszajössz Európába, mondjuk Franciaországba..

És még költözhetnél ide-oda, csak nem hiszem, hogy ennek bármi értelme lenne.. Van egy EU-s állampolgárságod, több innen nem kéne nekem..

Meg állandó lakosi státusszal is jól elboldogulsz.. Ezek hosszú procedurák..

Lényeg a lényeg, jogilag lehetséges.

2010. nov. 16. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!