Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Használt telefon meghibásodott...

Használt telefon meghibásodott, van lehetőség valamilyen kártérítésre?

Figyelt kérdés

10 napja vettem magánszemélytől, hardverapróról egy telefont 130 ezer forint értékben. 3 napja elromlott a kijelzője. Ma voltam szervízben, kijelzőcsere... 50 ezres árajánlatot kaptam.

Nincs már rá bolti garancia, de ilyen esetben az eladónak milyen feleősségi köre van? Részben vagy egészben köteles lehet beszállni a javításba, vagy kötelezhető a vételár visszatérítésére?

ma 17:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"de ilyen esetben az eladónak milyen feleősségi köre van?"

Semmilyen.

"Részben vagy egészben köteles lehet beszállni a javításba, vagy kötelezhető a vételár visszatérítésére?"

Nem. Miért lenne köteles? Nem ő tette tönkre, a tiéd, te felelsz érte. Vásárláskor írhattatok volna egy szerződést amiben vállal rá x idejű garanciát, de ha nem írtatok, nincs semmilyen felelőssége. Nem is értem miért lenne ő köteles bármit fizetni.

ma 18:58
 12/13 Justinianus ***** válasza:
31%

Lehet, hogy te nem érted, de egyébként bármilyen használt termék eladásánál a vásárlástól számított egy évig az eladónak felelősséget kell vállalni az értékesített termékért.

Az eladó a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért tartozik felelősséggel. (Tehát olyan hibáért, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető.) A bizonyítás a vevőt terheli.

A vevő kérheti a termék megjavíttatását, vagy a javítás költségeinek kifizetését, ha nem javítható, a vételár visszafizetését.

ma 19:35
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm Justinianus! Ez nagyon hasznos válasz és ezek szerint egyáltalán nem veszett ügy.
ma 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!