Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büntetőügyben a végtelenségig...

Büntetőügyben a végtelenségig (vagy hány évig) lehet kérni újabb pert vagy felülvizsgálatot vagy akárhogy is hívják?

Figyelt kérdés

Nekem volt egy mocskos ügyem, egy ellenség összekreált pár bizonyítékot ellenem, és voltak jó rendőrségi kapcsolatai, így simán ment minden.

A bíróság süket volt, amit elé tártak, az volt a szentírás, én hiába mondtam, hogy baromság az egész.

Sajnos hallgattam az ügyvédre, aki szintén tudta, hogy baromság, de azt mondta, hagyjuk a frászba, mert csak az idő megy és a pénz, viszont úgyis helyben hagyják ezt, nem tehetik meg a saját érdekeik miatt, hogy engem felmentsenek. Csak mert 100% alaptalanul volt előzetes is, és állítólag ilyen esetben tuti nem hozzák ki az ítéletben az ártatlanságot. Merthogy akkor én indíthatnék kártérítési pert ellenük.

Viszont a csavar az egészben az, hogy én meg tudok mindent bizonyítani, bár mivel soha nem láttam az ellenem szóló "bizonyítékokat", így nyilván nem tudhatom, miket kreáltak ellenem össze.

De azért sok mindent nagyon könnyen semmissé tudok tenni, ha végre kapnék egy fair bíróságot.

Tehát meglépném, mert engem idegesít, hogy a semmiért elítéltek. Kérdés, az ítélettől számítva meddig tehetem ezt meg?

tegnapelőtt 13:00
 1/4 anonim ***** válasza:
582. § (1) Akivel az elsőfokú bíróság az ítéletet kihirdetés útján közli, a fellebbezését nyomban bejelentheti vagy erre három munkanapot tarthat fenn. E határidő elmulasztása miatt nincs helye igazolásnak.
tegnapelőtt 19:18
 2/4 A kérdező kommentje:

na de ez más sok éves ügy.

tehát ha valakit elítéltek pl 2000-ben, akkor 2025-ben már semmi lehetőség egy újbóli tárgyalásra? azért ez durva így.

tegnapelőtt 21:21
 3/4 Justinianus ***** válasza:

Perújításnak nevezik, akkor van helye, ha olyan új bizonyítékot hoznak fel, amely valószínűvé teszi, a terheltet fel kell menteni, vagy lényegesen enyhébb büntetést kell kiszabni.

Perújítási indítvány előterjesztése nincs időhöz kötve, előterjesztheti (többek között) a terhelt, a terhelt halála után egyenesági rokona, testvére, házastársa, sőt ha a terhelt halála óta több mint ötven év telt el, akkor bármely oldalági rokona.

tegnap 00:58
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm, ez így jobb azért.

és még annyi kérdésem lenne, hogy az ügy iratanyagát a bíróság őrzi a végtelenségig? csak mert nekem sok mindenből nincs példányom, aki akkor volt ügyvéd, az pedig fogalmam sincs, hova költözött, de lényeg, hogy tőle se valószínű, hogy meg tudom szerezni.

tegnap 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!